Evropsko leto mladih v Rogaški Slatini: Na mladih Evropa stoji

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mladinski svet Občine Rogaška Slatina te vabita na EVROPSKO LETO MLADIH V ROGAŠKI SLATINI Na mladih Evropa stoji v petek, 26. avgusta 2022, med 17.00 in 20.30 na prizorišču festivala Fertik, Smučišče Janina v Rogaški Slatini.

V savinjski regiji bomo evropsko leto mladih praznovali na mladinskem festivalu Fertik, ki v Rogaški Slatini združuje koncertno dogajanje, umetnost, šport, kulinariko in mladinsko politiko. Dogajanju se pridružujemo z interaktivnimi vsebinami informiranja in participacije mladih. Te zanima, kaj ti nudijo lokalne mladinske organizacije? Kam se lahko vključiš? Kaj lahko počneš? Želiš deliti dobre prakse s področja mladinskega dela? Potem se nam pridruži v petek, 26. avgusta, na Smučišču Janina.

Dobimo se ob 17. uri na informativni tržnici s stojnicami mladinskih organizacij, ki delujejo na območju Kozjanskega in Obsotelja. Obiščeš lahko info točko EU, kjer izveš vse o evropskem letu mladih ter priložnostih za mednarodno mobilnost, neformalno izobraževanje, nabiranje delovnih izkušenj, krepitev raznih veščin, mreženje z vrstniki in širšo družbo na evropski ravni.

Nadaljujemo ob 18.00 z javno tribuno na temo izzivov, dobrih praks in priložnosti, ki jih imajo mladinske organizacije pri uresničevanju mladinskih politik in podpori mladim na lokalni in evropski ravni.

Kaj pogrešaš v svojem lokalnem okolju in kaj na evropski ravni? Nosilcem odločanja lahko sporočiš, kje na področju mladinskih politik in mladih vidiš izzive in kje njihove rešitve. Zbrane zapise bomo obravnavali v jesenskem dialogu z nacionalnimi in evropskimi odločevalci. Tako lahko tudi ti postaneš del soustvarjanja Evrope prihodnosti – zelene, vključujoče in digitalne za vse!

Program dogodka:

17.00–18.30 Informativna tržnica

Kaj mi nudijo mladinske organizacije v regiji in na evropski ravni ter kako se vključiti?

18.00–19.30 Fertik tribuna

Izzivi, dobre prakse in priložnosti za mladinskih organizacij pri izvajanju mladinskih politik in podpore mladim na lokalni in evropski ravni

  Glas mladih

Kaj si mladi potrebujejo v lokalnem okolju in na ravni EU in kako jih podpreti? – Zbiranje izzivov in dobrih praks

19.30– Pogostitev in glasbeni program festivala Fertik

 

Z dogodki v okviru evropskega leta mladih skupaj s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji ustvarjamo prostor za participacijo mladih pri soustvarjanju evropskih in lokalnih politik.

Bodite del dogajanja po Evropi in Sloveniji! Vljudno vabljeni!

#EuropeanYearofYouth, #EYY2022

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa