EYE Brežice: Mladi mladim

V Slovenijo prihaja EYE Brežice, evropski mladinski dogodek, ki bo med 23. in 26. majem v Mladinskem centru Brežice (ZPTM Brežice) združil več kot 250 mladih med 16. in 30. letom. Več o dogodku na eyebrezice.eu.

Mladi na dogodku ne bodo sodelovali samo kot udeleženci, temveč tudi kot izvajalci aktivnosti. Od petka, 16. 2., je na spletni platformi eyebrezice.eu odprt poziv »Mladi mladim«, namenjen vsem mladim in organizacijam mladinskega polja, ki bi s svojimi aktivnostmi radi sooblikovali dogodek.

Aktivnosti, ki jih mladi lahko prijavijo naj: 

  • trajajo od najmanj 60 do največ 90 minut;
  • izvede jo lahko posameznik_ca ali kot skupina mladih, mladinskih delavcev_k, mladinskih voditeljev_ic …;
  • naj bo v povezavi s katero koli ali več temami EYE Brežice, ki so: demokracija, aktivna participacija, pravice, varnost, okolje, trajnost, svet, družba, delo, socialna vključenost, migracije, inovacije, izobraževanje, gospodarstvo, digitalizacija, kultura in zdravje;
  • naj predvidi mladim prijazne metode izvedbe, če je mogoče. OK, kaj to pomeni? Ja, da so npr. usmerjene v skupinsko učenje, interaktivno zastavljene, omogočajo fleksibilnost in prilagajanje ter vključevanje udeležencev_k, pridobivanje novih znanj, kompetenc, stališč, veščin, izmenjave mnenj, generiranje idej, itd.;

Kako bo potekal izbor prijavljenih aktivnosti, ki bodo potekale na EYE Brežice?

Prijavljena aktivnost bo umeščena v zbirko vseh od mladih prijavljenih aktivnosti. Vse aktivnosti bo pregledala komisija sestavljena iz 12. mladih, ki jih bo izbralo 12 mladinskih centrov iz 12. statističnih regij.

Komisija bo izbrala po njenem mnenju najbolj fine in kul aktivnosti, ki bodo nato podane v javno glasovanje mladim. 12 aktivnosti, ki bo prejelo največ glasov, bodo izvedene na EYE Brežice in bodo za to prejele 300 EUR (bruto).

Kje bodo potekale prijave aktivnosti?

Prijave aktivnosti zbiramo tukaj, na spletni platformi eyebrezice.eu. Čas za prijavo aktivnosti je do vključno ponedeljka, 4. 3. 2024.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa