“Flash mob” na Prešernovem trgu

V torek, 9.6.2015, je na Prešernovem trgu potekal Ta veseli dan prostovoljstva, ki ga je organizirala Slovenska filantropija. Poleg 100 drugih organizacij, ki se tako ali drugače ukvarjajo s prostovoljsko dejavnostjo, se ga je skupaj s skupino desetih mladih EVS prostovoljcev, ki se v okviru projekta There is a world outside your window mudijo v Sloveniji, udeležila tudi ekipa Mladinske mreže MaMa.

Mednarodna zasedba prostovoljcev, ki je v Slovenijo v začetku meseca maja pripotovala z nalogo promocije EVS prostovoljstva in mladinskih centrov, je v času preživetem širom Slovenije, pokazala veliko mero kreativnosti, mladostniške vneme in iznajdljivosti. Tudi na festivalu je popestrila že tako živahno dogajanje. Klasično obliko promocije so zamenjali z bolj inovativnim pristopom, s čimer so vzbudili veliko zvedavih pogledov. Pomešani v množico mimoidočih so uprizorili t.i. flash mob, nekakšno ulično intervencijo, s katero so na zabaven način izvedli promocijo akcijo. Ples, igra z žogo, glasba, deljenje letakov, podajanje frizbija, »zamrznitev časa« – vse to je vseboval njihov nenavaden a zelo efektiven eksperimentalni ulični dogodek. Seveda so bili tukaj še začudeni pogledi obiskovalcev, razigrani otroci, ki so se jim spontano pridružili, in navdušenje nad domiselnostjo mladih prostovoljcev.

Koristno se je združilo z zabavnim in kreativnim, kar predstavlja dodano vrednost mednarodnih prostovoljskih izmenjav, ki mladim na neformalen in igriv način približajo številna znanja in metode dela, spodbujajo njihov kreativni potencial in jim odkrivajo svet, ki na njih čaka na drugi strani okna.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa