Heroji furajo v pižamah

Mreža MaMa sodeluje v iniciativi Zavoda VOZIM, nagovarja mlade, da ne vozijo pod vplivom alkohola, hkrati pa poziva starše, da četudi sredi noči in v pižami, poskrbijo za varen prevoz svojih otrok domov. Heroji namreč furajo v pižamah. Verjamemo, da nekateri to že počnemo, a si želimo, da bi jih to počelo še veliko več.

Danes je razlog za vsako tretjo prometno nesrečo alkohol in tretjino teh povzročijo mladi vozniki. 22 let je povprečna starost mladih, ki zaradi prometne nesreče pristanejo na vozičku.

Za varnejše ceste, so predstavniki Zavoda Vozim skupaj z zavarovalnico Generali prevzeli pobudo z iniciativo »Heroji furajo v pižamah«. V akciji bodo invalidi, ponesrečeni v prometnih nesrečah, mlade varno in brezplačno vozili z zabav domov v krajih izven večjih mest, kjer ni taksi služb ali organiziranega javnega prevoza. Tam je tudi odstotek prometnih nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola ali drog bistveno večji.

Samo skupaj lahko naredimo ceste varnejše! Zato se pridruži iniciativi za manj voženj pod vplivom alkohola #HerojiFurajovPižamah in deli VIDEO!

Več informacij lahko dobite TUKAJ.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa