Herojske vožnje z zabav v Žalcu in na Ptuju

V okviru iniciative Zavoda VOZIM Heroji furajo v pižamah, v kateri sodeluje tudi Mreža MaMa, se je pričela nova sezona herojskih voženj. Prve vožnje so bile izvedene v Migojnicah pri Žalcu, ki so jim sledile vožnje na Ptuju. 12. avgusta so bili v Letnem gledališču Limberk, kjer so v soorganizaciji z Mladinskim centrom Žalec vozili s koncerta skupine TABU, 14. avgusta pa na Ptuju, kjer so v okviru festivala Arsana v soorganizaciji s Klubom ptujskih študentov vozili s koncerta izvajalcev Joker Out, Infected in Večera Amy Winehouse by JUNE.

Obiskovalci obeh koncertov so izkazali zanimanje za iniciativo, nekaj za vožnje domov, predvsem tisti, ki si prevoza niso uredili, pa so kljub temu pili alkohol. Pohvalno je dejstvo, da si jih je večina uredila prevoz tako, da je prosila starše, da pridejo ponje, ali pa so se dogovorili, kdo v družbi bo trezen in voznik.

Poleg brezplačnega prevoza obiskovalcem nudijo tudi nekaj informacij in zabave na temo varne vožnje in odgovornega vedenja, ko pijemo. Mladi in drugi imajo na stojnici možnost uporabe alkotesta, kjer vse, ki napihajo 0,0, čakajo simbolične nagrade.

Letošnjih voženj še ni konec, z misijo bodo heroji ponovno nadaljevali v Žalcu in Murski Soboti.

Vožnje z zabav so del iniciative za manj voženj pod vplivom alkohola, Heroji furajo v pižamah, kjer mlade, ki so na koncertu ali žuru kaj spili, brezplačno peljejo domov ter hkrati ozaveščajo o posledicah voženj pod vplivom. Posebnost teh je, da so vozniki poškodovanci v prometu, ki so zaradi slabih odločitev pristali na vozičku.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa