Informacije NA upravičencem programov E+: MVA in ESE o izvajanju projektov (covid-19)

Pandemija novega koronavirusa še vedno močno vpliva na izvajanje evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, zato Nacionalna agencija (NA) v zadnjih mesecih sproti objavlja priporočila upravičencem projektov. Okoliščine in ukrepi za preprečevanje epidemije virusa se spreminjajo iz tedna v teden tako v Sloveniji kot v celotni Evropski uniji, zato NA redno osvežuje informacije.

V nadaljevanju navajamo nekaj ključnih smernic, celoten dokument pa najdete tukaj.

  • za kratkoročne projekte mednarodnih mobilnosti, to je mladinske izmenjave in mobilnosti mladinskih delavcev, v okviru Erasmus+: Mladi v akciji, Nacionalna agencija v dogovoru z Uradom RS za mladino, upravičencem trenutno odsvetuje izvajanje teh sprejetih projektov, z namenom, da počakajo na ugodnejšo epidemiološko situacijo za izvedbo projekta.
  • v kolikor aktivnosti trenutno ni/ne bo možno izvesti v načrtovanem obdobju, morajo vse organizacije upravičenke upravičenci skladno s podpisanimi sporazumi NA sproti sporočati morebitne spremembe glede izvajanja sprejetih projektov in predvsem spremembe aktivnosti projektov, s katerimi se mora NA predhodno strinjati.
  • Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota kot odgovor na otežene možnosti izvajanja mednarodnih učnih mobilnosti, ki so posledica pandemije COVID-19, poleg možnosti zamika izvajanja projektov in/ali aktivnosti, omogočata tudi izvajanje prilagojenih oblik aktivnosti, t.i. virtualnih mobilnosti. Za izvedbo virtualnih oz. delno virtualnih aktivnosti mora upravičenec z NA skleniti aneks k sporazumu, ki bo določil pogoje izvedbe virtualne mobilnosti in prilagojene višine prispevkov na enoto.
Vir in foto: Movit

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa