“Informiranje in komuniciranje sta v današnjem svetu digitalizacije zelo pomembni področji”

Na pobudo Urada RS za mladino je danes ob 10-letnici portala mlad.si potekal spletni dogodek o informiranju in komuniciranju v mladinskem sektorju Slovenije, ki ga je Urad organiziral v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije, Nacionalno agencijo MOVIT in Mrežo MaMa. 

Na dogodku sta bila predstavljena komuniciranje in informiranje kot področji, ki ponujata številne izzive in priložnosti, dostop do kakovostnih informacij pa kot vse pomembnejši del pri pridobivanju znanj in veščin.

Uvodoma je več kot 90 udeležencev posveta nagovorila direktorica Urada RS za mladino, mag. Dolores Kores, ki je izpostavila pomen informiranja in komuniciranja: “Informiranje in komuniciranje sta zelo pomembni področji, še posebej v današnjem svetu digitalizacije in epidemije, ko se je vse preselilo na splet. Danes, če dogodka ne komuniciramo in o tem informiramo širšo javnost, je kot, da dogodka ni. Tudi starejši se na tem področju lahko veliko naučimo od mladih, predvsem, ko gre za družabna omrežja. Današnji dogodek je tako priložnost, da se medsebojno informiramo, komuniciramo in podelimo primere dobre prakse ter s tem širimo naše znanje.”

V imenu Mladinskega sveta Slovenije pa je udeležence pozdravil predsednik Mladinskega sveta Slovenije, Miha Zupančič, ki je poudaril pomen informiranja in komuniciranja, ki se je v zadnjem letu, zaradi epidemije precej spremenilo in kot glavno orodje v ospredje postavilo splet: “Želimo si in si prizadevamo, da bi mladi na čim lažji in hitrejši način prišli do informacij in bili čim bolj informirani o dogodkih, projektih in vsebinah mladinskega sektorja in naše organizacije. Zato je vsekakor pomembno, da komuniciramo na pravi način in strateško, saj so informacije tako bolj dostopne na nacionalnem in lokalnem nivoju. Se pa včasih soočamo s prenasičenostjo informacij, zato moramo biti dobro informirani tudi predstavniki mladih in moramo znati pridobljene informacije dobro uporabiti.”

V nadaljevanju je Nataša Lombergar iz Urada RS za mladino, predstavila komunikacijska orodja Urada za mladino. Direktorica Mreže MaMa in glavna urednica portala mlad.si, mag. Maja Hostnik pa je predstavila uredniške smernice, standard in merila uredništva mlad.si.

V drugem delu je najprej sledila predstavitev  pristopa komuniciranja novih programov Erasmus+ in Evropske solidarnostne enote, ki ga je predstavila Tinkara Bizjak iz Nacionalne agencije MOVIT.

Osrednji gost posveta  je bil Marcel Dover iz Agencije Statera, ki dodal pomemben pečat in predstavil digitalno komuniciranje: kako pisati besedila za portale, kako pripraviti objave za družbena omrežja in kako pisati v pravilni slovenščini. Skupaj z moderatorko posveta, Zio Perko Rogelj pa sta kot piko na i dodala še primere dobrih praks v medijih.

Na koncu je besedo dobil še skriti gost, Andrej Savelli iz Urada Vlade RS za komuniciranje (UKOM). Savelli je na UKOM-u del ekipe, ki skrbi za družabna omrežja in je na kratko predstavil vladno strategijo komuniciranja na tem področju in podal nekaj praktičnih nasvetov.

Vir: uredništvo mlad.si

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa