Inovativni programi zaposlovanja mladih

Članice Mreže MaMa pozivamo, da mlade obiskovalce vaših mladinskih centrov informirate o možnosti vključitve v inovativne programe zaposlovanja mladih, razpisane s strani Zavoda RS za zaposlovanje v okviru sheme Jamstvo za mlade.

V nadaljevanju najdete vse ključne informacije, ki jih lahko predate mladim, primernim za vključitev v tovrstne sheme in jih tako spodbudite k vključitvi v usposabljanja v okviru inovativnih projektov. Oba programa predstavljata odlično priložnost za mlade brezposelne do 29. leta in večata zaposlitvene možnosti mladih, saj lahko po zaključenem programu delodajalci uveljavljajo subvencijo za njihovo zaposlitev v višini 5000 €.

O inovativnih programih zaposlovanja

Od 1. januarja do 31. oktobra 2019 se v okviru sheme Jamstvo za mlade izvajata dva inovativna projekta za zaposlovanje mladih; eden v zahodni in eden v vzhodni regiji.

Zahodna regija

V izvajanju družbe Deos d.o.o. poteka projekt 200 zaposlitev mladih na področju socialnovarstvenih zaposlitev, ki omogoča brezplačno usposabljanje, dodatek na aktivnost, dodatek na prevoz in zaposlitev. Usposabljanja potekajo za poklice: bolničar-negovalec, socialni oskrbovalec in pomočnik kuharja.

Vzhodna regija

Študentska organizacija Univerze v Mariboru preko programa Aktivium povezuje delodajalce z mladimi brezposelnimi osebami. Ključno pri projektu bo, da mlade opolnomočijo za predstavitev delodajalcem, posebno pozornost pa bodo namenili potrebam delodajalcev in profilu, ki ga iščejo. V projekt bodo na ta način vključili mlade, ki že posedujejo določena predznanja, ki se skladajo s potrebami delodajalcev.

Več preberite na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa