Izvajanje programov mladinskega dela v času sproščanja ukrepov

Veliko mladinskih centrov, se v teh dneh v luči sproščanja ukrepov v zvezi z epidemijo, sprašuje, o odpiranju in izvajanju programov mladinskega dela. Z umirjanjem razmer organizacije ponovno začenjate z izvajanjem mladinskega dela v »fizični obliki« in ob tem se odpirajo številna vprašanja in dileme: katere aktivnosti lahko izvajamo in katere še ne, kakšne so omejitve pri izvedbi posameznih aktivnosti, kakšne pogoje moramo zagotavljati za zakonito in varno izvajanje aktivnosti.

Urad RS za mladino je zaradi številnih vprašanj organizacije v mladinskem sektorju na enem mestu zbral priporočila za izvajanje programov mladinskega dela v času sproščanja ukrepov.

Mladinsko delo oz. programe in aktivnosti mladinskega dela je dopustno izvajati tako v zaprtih prostorih, kot tudi zunaj njih. Obujanje javnega življenje in družbenih podsistemov narekuje tudi obujanje mladinskega dela. Zato vabljeni, da skladno s trenutnimi razmerami in zmožnostmi znova odprete vrata vaših organizacij mladim v Sloveniji.

Žal, enoznačnih odgovorov, ki bi se nanašali izključno na izvajanje programov mladinskega dela, ni. Mladinsko delo zajema nešteto različnih vsebin in prav toliko različnih oblik njihove izvedbe. Zato je pri načrtovanju in izvedbi aktivnosti potrebno upoštevati splošne omejitve predpisane s strani Vlade RS, splošna priporočila za preprečevanje okužbe NIJZ ter partikularna navodila in priporočila NIJZ za varno izvajanje posameznih dejavnosti.

Celotno sporočilo s priporočili Urada RS za mladino najdete na spodnji povezavi. Na Uradu ob tem podarjajo, da gre za omejitve in priporočila, ki se dnevno spreminjajo, zaradi česar vas vabijo, da redno spremljate stanje ukrepov na spletnih straneh Vlade RS in NIJZ.

Priporočila Urada RS za mladino

Vir: Urad RS za mladino

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa