Jamstvo za mlade na Pikinem festivalu v Velenju

Ekipa Mreže MaMa je bila v soboto, 9. 9. 2023 prisotna na Pikinem festivalu v Velenju, kjer so prostovoljke na stojnici informirale mlade in mlajše udeležence ter njihove starše o programih in ukrepih za zaposlovanje mladih v sklopu Jamstva za mlade.

Jamstvo za mlade je pobuda Evropske unije, ki spodbuja zaposlovanje mladih po vsej Evropi. Njen cilj je preprost: zagotoviti, da bo vsak mlad človek v štirih mesecih po prijavi v evidenco brezposelnih oseb dobil zaposlitev, nadaljeval izobraževanje, vajeništvo ali pripravništvo, opravljal usposabljanje na delovnem mestu ali se vključil v drugo obliko usposabljanja.

Prostovoljke so obiskovalce na interaktiven način in praktičnimi nagradami spodbudile, da so razmislili o veščinah in poklicih prihodnosti. Ob tem so jih informirale, kako si lahko z vpisom na Zavod RS za zaposlovanje in spremljanjem programov zaposlovanja mladih olajšajo prehod med šolanjem in delovnim življenjem.

Mladi in mlajši obiskovalci festivala, ki so obiskali stojnico Jamstva za mlade so večkrat izpostavili tehnične poklice, predvsem s področja računalništva in umetne inteligence, kot tiste ključne za prihodnost. Zaključna misel dneva pa je bila, da bi morali biti poklici prihodnosti predvsem taki, v katerih bi bili mladi zadovoljni in izpopolnjeni.

Mreža MaMa je članica strokovne delovne skupine Jamstva za mlade in redno sodeluje pri promociji programov zaposlovanja mladih. Več informacij o programih Jamstva za mlade najdete na spletnem portalu mlad.si, spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje in družbenih omrežjih Jamstva za mlade – Instagramu in Facebooku. Vabljeni k spremljanju!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa