Jamstvo za mlade na Študentski areni

23. oktobra je na Študentski areni bila organizirana predstavitev programa Jamstvo za mlade 2014 – 2020, ki sta se jo udeležila ministra, dr. Anja Kopač Mrak in dr. Jernej Pikalo.

Dogodek je nosil naslov »Kaj bo država naredila za nas«, njegov namen pa je bil izvedeti konkretne usmeritve in ukrepe, ki bodo del programa Jamstva za mlade in bodo prispevali k izboljšanju stanja na področju zaposlovanja mladih.

Ministrica dr. Anja Kopač Mrak je izpostavila, da je potrebno že v času šolanja izvajati politike, ki bodo prispevali k večji zaposljivosti mladih. Dr. Jernej Pikalo pa je povedal, da se bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v program Jamstva za mlade vključevalo na več področjih. Ministrstvo s tem namenom pospešeno razvija možnosti za beleženje kompetenc pridobljenih v neformalnem izobraževanju, vzpostaviti pa želijo enotno dijaško in študentsko izkaznico, izboljšati kakovost izobraževanja ter omejiti fiktivne vpise.

Organizacije MSS, Mreža MaMa, sindikat Mladi plus in Študentska organizacija Slovenije – ŠOS, združene v kampanji Jamstvo za mlade, pozdravljajo načrte in usmeritve, ki sta jih predstavila oba ministra. Kljub temu pa pogrešamo konkretnejše predloge obeh ministrstev.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa