Javna dela 2017

Zavod za zaposlovanje je objavil javno povabilo za izbor programov javnih del 2017. Za predvidenih 5.000 vključitev dolgotrajno brezposelnih je na voljo 27 milijonov evrov.

Povabilo bo odprto od 11. novembra do porabe sredstev, a najdlje do 30. aprila 2017, programe pa lahko izvajajo le neprofitni delodajalci. Prek javnega povabila bodo neprofitnim delodajalcem, ki so izvajalci programov javnih del, omogočili sofinanciranje stroškov zaposlitve brezposelnih v programih javnih del. Programi se lahko izvajajo na področjih socialnega varstva, vzgoje in izobraževanja, kulture, okolja in prostora, kmetijstva in na drugih sorodnih področjih. V javna dela se bodo lahko vključevali dolgotrajno brezposelni, ki bodo več kot eno leto neprekinjeno prijavljeni v evidenci brezposelnih. Pri tem bodo imeli prednost tisti, ki so več kot dve leti neprekinjeno prijavljeni med brezposelnimi in v tem času niso bili vključeni v noben program aktivne politike zaposlovanja.

Za javna dela v prihodnjem letu je načrtovanih 27 milijonov evrov, ki jih bo zagotovilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti iz državnega proračuna.

Pri tokratnem povabilu je novost, da bo zaposlitev udeležencev mogoča tudi za krajši delovni čas (najmanj 25 ur na teden).

Več informacij

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa