Javni poziv: Nagrade in priznanja na področju prostovoljstva za leto 2018

Odbor Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva je objavil Javni poziv k predlaganju kandidatov za nagrado oziroma priznanja na področju prostovoljstva za leto 2018. Gre za najvišji državni priznanji za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja.

Mladinske centre pozivamo, da za nagrado ali priznanje predlagate svoje kandidate, prostovoljce in prostovoljke, ki delujejo v vaših mladinskih centrih ali pa prostovoljske organizacije, za katere menite, da so v preteklem letu doprinesle k razvoju in promociji prostovoljstva. 

Nagrada zaslužnemu prostovoljcu se podeli za življenjsko delo, če se je s svojim prostovoljskim delom izjemno uveljavil in z njim trajno prispeval k razvoju prostovoljstva in družbeni blaginji v Republike Slovenije ali za enkraten izjemen dosežek, če ima ta izjemen vpliv na področju prostovoljstva.

Nagrada zaslužni prostovoljski organizaciji se podeli organizaciji, če je s svojim delom dosegla izjemne in trajne dosežke na področju prostovoljstva na območju Republike Slovenije v časovnem obdobju daljšem od 20 let.

Priznanje se podeli za pomembne dosežke prostovoljcev in prostovoljskih organizacij v obdobju zadnjih petih let.

Višina denarne nagrade  Republike Slovenije za prostovoljstvo za leto 2018 znaša 3.000 evrov, višina denarne nagrade za  priznanje Republike Slovenije za prostovoljstvo za leto 2018 pa 1.000 evrov za vsako posamezno podeljeno priznanje.

Rok za oddajo prijav je 2. april 2019, do 12. ure.

V lanskem letu so Priznanja prejeli:  Stanislav Zorec, Igor Jarc, Sašo Štiglic, Živko Beškovnik, Milan Osterc in Planinska zveza Slovenije. Nagrado za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja pa je prejelo Slovensko društvo Hospic.

Celotno besedilo poziva, pogoje sodelovanja in obrazce za prijavo najdete na povezavi:

Javni poziv k predlaganju kandidatov za nagrado oziroma priznanja na področju prostovoljstva za leto 2018

Več informacij na: http://www.mju.gov.si/si/delovna_podrocja/nevladne_organizacije/aktualno/.

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa