Javno posvetovanje: skladi EU na področju vrednot in mobilnosti

Z letom 2018 stopamo v drugo polovico izvajanja večletnega finančnega okvira Evropske unije 2014–2020, iz katerega je financiran tudi program Erasmus+: Mladi v akciji. Evropska komisija je zato pričela s pripravo predloga novega finančnega okvira za obdobje po letu 2020 in naslednjo generacijo finančnih programov, ki bodo prejeli finančno podporo.

 „Močnejši Uniji je treba zagotoviti primerna finančna sredstva, da bo lahko še naprej dosegala rezultate pri svojih politikah. Unija se je v zadnjih letih temeljito spremenila, spremenili pa so se tudi izzivi, s katerimi se sooča. Naša Unija potrebuje proračun, ki nam bo lahko pomagal pri uresničevanju naših ambicij, kar se mora odražati tudi v večletnem finančnem okviru za obdobje po letu 2020.“ (Delovni program Komisije za leto 2018)

Pomembno vlogo pri oblikovanju predloga imamo tudi državljani, organizacije, javne institucije in druge zainteresirane javnosti, saj želi Evropska komisija pridobiti povratno informacijo o trenutni uspešnosti in prihodnjih izzivih programov in ukrepov, ki jih financira Unija. Rezultate posvetovanj bo Komisija uporabila pri pripravi predloga za naslednjo generacijo finančnih programov Unije.

In tu nastopimo mi! Mladinska mreža MaMa v pozivu k sodelovanju v javnem posvetovanju vidi priložnost, da lahko svoje predloge in pripombe oblikujemo tudi organizacije, ki obravnavano področje naslavljamo v praksi. Prepričani smo namreč, da je ključno, da do odločevalcev na mednarodni ravni pridejo predlogi z naše; lokalne, regijske in nacionalne ravni. 

Priporočila Mreže MaMa – Javno posvetovanje o skladih EU na področju vrednot in mobilnosti – Stališča ekipe Mreže MaMa in poziv_

V posvetovanju sodelujete tako, da izpolnite vprašalnik Javno posvetovanje o skladih EU na področju vrednot in mobilnosti. Izpolnjevanje vprašalnika vam bo vzelo približno 30 minut, potekalo pa bo do 8. marca 2018.

Več informacij o posvetovanju

Vir in foto: Mreža MaMa

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa