“Job shadowing” v Celju

Mreža MaMa skupaj s krovnima organizacijama finskih in estonskih mladinskih centrov sodeluje v strateškem partnerstvu »Boost your possibilities – Youth Centres for youth mobility and intercultural learning« . Namen projekta, ki traja 24 mesecev, je raziskovanje učinkov mednarodnega mladinskega dela in možnosti mednarodnih aktivnosti. Del omenjenega projekta so tudi t.i. “Job shadowings”, kjer lahko v enem tednu pridobiš nova konkretna znanja, kako se posameznih mednarodnih in lokalnih aktivnosti lotevajo mladinski centri v Estoniji ali na Finskem.

Med 22. in 29. avgustom se je v okviru tega projekta v Celjskem mladinskem centru mudil Jari Ahola, delavec finskega mladinskega centra Marttinen. Jari je v Celje prišel v okviru »job shadowinga«, ki je ena od aktivnosti omenjenega projekta, v katerem Celjski mladinski center sodeluje kot lokalni koordinator.

V tednu, ki ga je preživel v Celjskem mladinskem centru, je Jari spoznaval delo in aktivnosti, ki jih v centru izvajajo. Seznanil se je z organizacijo in vodenjem mladinskega hotela, z delom mednarodnega centra za mobilnost in programskimi vsebinami zavoda. Znanje je prejemal tako neposredno od vodij posameznih enot kot tudi z aktivnim vključevanjem v aktivnosti, ki so jih v tem tednu izvajali, med je potekala tudi mednarodna mladinska izmenjava Peer-to-Peer.

Jari je obrazložil, da je v mladinskem centru Marttinen, ki leži približno 300 km severno od Helsinkov, zaposlen od lanskega aprila. To predstavlja njegovo prvo zaposlitev na področju mladinskega dela, pred tem pa je, kot pravi delal na področju prodaje in v živalskem vrtu, specializiranem za severne živali. Dodal je:“V mladinskem centru nas je zaposlenih približno 15, v sezonskem času pa še enkrat več. Moja naloga v centru je skrb za promocijo in trženje storitev kot so organizacija sestankov, kongresov in porok. S temi storitvami pridobimo kar nekaj sredstev, ki jih nato namenimo programom za mlade. Obisk Celjskega mladinskega centra je moja prva job shadowing izkušnja, ki bi jo ocenil nadvse pozitivno. Večino časa sem preživel s Sonjo Majcen, vodjo mednarodnega oddelka za mobilnost, ki mi je posredovala ogromno znanj in izkušenj. Prav tako mi bodo pri mojem nadaljnjem delu prišle prav ideje in znanja, ki sem jih dobil skozi pogovore in opažanja z vodjo mladinskega hotela in programskim vodjo centra. Komaj čakam, da bom lahko vse te izkušnje, znanja in ideje posredoval svojim sodelavcem. Teden, ki sem ga preživel v Celju, je izkušnja, ki bi jo z veseljem ponovil.

Foto: Celjski mladinski center

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa