Junaki zaposlovanja informirali v Krškem!

Odvil se je že 4. lokalni dogodek, v okviru projekta, ki so mu izvajalci nadeli slogan Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost ter so namenjeni mladim in delodajalcem – pripravili pa so ga lokalni ambasadorji v Krškem!

Dogodek je nosil naslov ˝Več znaš, več veljaš.˝ S pomočjo predavanja in delavnic so mladim iz lokalnega območja predstavil številne ukrepe, ki so na voljo za zaposlovanje mladih.

Mladi ambasadorji so tokrat pripravili:

– predstavitev ukrepov JZM,

– delavnico o dostojnem delu,

– delavnico s področja neformalnega znanja in kompetenc,

– interaktivno delavnico kreativnega pisanja CV, motivacijskega pisma ter

– diskusijo in druženje.

Klemen, udeleženec, 20: “Všeč mi je bila delavnica ZA dostojno delo, saj smo so se poučili o delavskih pravicah, o kršitvah, prekarnih oblikah dela, itd. Prejel sem veliko praktičnih nasvetov.”

Dogodek je potekal v prostorih naše članice, v Mladinskem centru Krško.

Teja, udeleženka, 26: “Iskreno povedano, nisem pričakovala veliko, saj sem se udeležila že ar nekaj podobnih dogodkov, pa vendar, sem zares presenečena. Vesela sem bila priložnoti direktnega dialog z osebami, ki imajo potrebne informacije in so mi lahko individualno razložili tisto, kar me je begalo. Pozdravljam tako idejo kot izvedbo tega dogodka! Hvala.”

“MC Krško nas je danes prijazno sprejel skupino mladih, ki so se udeležili dogodka Več znaš, več veljaš. Tam so se spoznali z različnimi aktivnimi politikami zaposlovanja, ki mladim brezposelnim pomagajo k zaposlitvi, z različnimi oblikami dela, pojmi kot sta dostojno in prekarno delo ter s pomenom neformalno pridobljenih izkušenj. Dogodek je uspel,” je povedala Zala, ki je sodelovala pri delavnici o dostojnem delu.

Med udeleženci in udeleženkami, ki so aktivno sodelovali na delavnicah, je bilo več mladih brezposelnih, ki so izpostavili pomen novo pridobljenih informacij, saj je o nekaterih naslovljenih temah mladim pogosto težko pridobiti prave informacije in nasvete.

Junaki in junakinje zaposlovanja so v Krškem organizirale tudi interaktivno delavnico pisanja CV, ki je med mladimi naletela na odličen odziv.

Težko je tako vedeti, na kakšen način stopiti na trg dela, kakšne so pri tem njihove pravice ter kaj storiti, ko gre kaj narobe. Dogodek je pozitivno ocenila tudi ena izmed izvajalk delavnic, Tea, ki je povedala: “Lepo je videti toliko mladih, ki se zanimajo za svoje pravice in so se zanje pripravljeni boriti. Le ko bomo stopili skupaj se bodo priložnosti za mlade in druge delavke ter delavce izboljšale!”

Projekt, ki so mu izvajalci nadeli slogan Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost, financira Evropska komisija, izvajajo pa ga v partnerstvu, in pod pooblastilom Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zavod Mladinska mreža MaMa in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa