Kaj delaš? – MLADIM na pohodu po Sloveniji

Na Mreži MaMa smo z junijem 2016 pričeli s  projektom MLADIM, s katerim spodbujamomlade k aktivnemu državljanstvu, ki med drugim prinaša večjo zaposljivost mladih. Mladinski delavci, trenerji, voditelji in strokovnjaki z različnih področij bodo za mlade izvedli 10 različnih modulov usposabljanj, na katerih bodo mladi prepoznavali in krepili svoje kompetence za povečanje svoje zaposljivosti in zaposlenosti. Sistem usposabljanj je sestavljen iz 10  modulov, ki temeljijo na metodah neformalnega učenja, vsak pa bo izveden vsaj šestkrat v različnih krajih po Sloveniji.

V projekt je vključenih veččlanic Mreže MaMa, mladinskih centrov po Sloveniji;  do zaključka projekta se bo v projekt vključilo  360 mladih brezposelnih, starih med 15 in 29 let,  po končanem projektu pa se bo v  mladinskih centrih zaposlilo 32  mladih mladinskih delavcev/informatorjev.

S projektom Mreža MaMa krepi tudi mladinske centre in njihovo kadrovsko strukturo. MLADIM prijazna usposabljanja na teme komuniciranja, mladinskega dela, samopodobe mladih, medvrstniškega informiranja in projektnega vodenja, nudijo dodatno oporo, kvaliteto dela in  prepoznavnost sektorja na lokalnih, regionalnih ter na nacionalni ravni. V okviru projekta pripravljamo učna gradiva za usposabljanja mladinskih delavcev in s tem trajnostni in vzdržen model za spremljanje dela vključenih in beleženje zaposlitvenih kompetenc.

V treh mesecih  smo  v projektu  MLADIM izvedli  19 usposabljanj in vključili več kot 50 mladih brezposelnih, prav tako pa sta bili realizirani že dve izmed 32 zaposlitev.

Mreža MaMa je s projektom Mladim uspešno kandidirala na javnem razpisu za »Spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposljivost 2016-2018,« ki ga je objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in športUrad RS za mladino.

Dodatne informacije: www.mreza-mama.si, info@mreza-mama.si, 030 618 628.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa