Kaj lahko storimo v boju proti podnebnim spremembam?

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mladinski center Dravograd te vabita na otvoritev razstave stripov in diskusijo na temo kaj lahko storimo v boju proti podnebnim spremembam?

Letošnje leto je evropsko leto mladih! Evropska komisija je leto 2022 posvetila vam – mladim in vas izpostavila kot pomembne nosilce sprememb in bistvene za izgradnjo miroljubnih in demokratičnih družb. Zato je pomembno, da evropska skupnost sliši vaš glas. V evropskem letu mladih si bomo tako v Sloveniji kot v evropski skupnosti prizadevali, da boste mladi dobili besedo in bo vaš glas slišan.

Mladinski center Dravograd je v sklopu projekta Kaj lahko storimo v boju proti podnebnim spremembam? pripravil potujočo razstavo stripov na temo podnebnih sprememb in diskusijo mladih o vaši vlogi pri reševanju okoljskih izzivov in iskanju rešitev za zeleno prihodnost.

Vabijo te na dogodek Kaj lahko storimo v boju proti podnebnim spremembam? – otvoritev potujoče razstave stripov na temo podnebnih sprememb in diskusijo mladih v ponedeljek, 23. maja 2022, ob 10.30 Mladinski center Dravograd, Koroška cesta 50, 2370 Dravograd.

10.30-11.00 O evropskem letu mladih: Jerneja Jug Jerše, predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in otvoritev razstave

Pozdrav županje Mirjane Cigala

Odprtje razstave

11.00-11.30 Moje zgodbe o okolju: vodenje mladih po razstavi na teme mobilnosti, energije in samooskrbe
11.30-11.45 Glasbeni program – nastop lokalnega dua Duo Subito
11.45-13.00 Diskusija in pobude mladih – Kaj mladi lahko naredimo sami in kaj predlagamo na temo trajnosti, okolja in podnebnih sprememb pri nas in v Evropi

Po koncu delavnice bo diskusija mladih z vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, Jernejo Jug Jerše

13.00-13.15 Evalvacija, zaključek, druženje, pogostitev

 

Pokaži, da ti je mar za prihodnost in si želiš aktivno sodelovati pri njenem načrtovanju!

Vljudno vabljeni!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa