Kako lahko mladi s pisano besedo vplivajo na svet?

Kot že omenjeno v poročilu iz prve delavnice, je za mlade vodje lokalnih enot popotniških klubov v okviru projekta Popotništvo novinarstvo, ki ga pripravlja Socialna akademija, 15. julija potekal tudi drugi del neformalnega izobraževanja, tokrat na temo organizacije dogodkov.

Udeleženci so imeli tokrat že jasnejšo sliko o samem projektu in široki paleti možnosti, ki jih ponuja mladim udeležencem. Prvi sklop delavnice je vodila trenerka Tadeja Mesojedec, po izobrazbi tudi sama novinarka. Najprej je razložila ozadje projekta, delila svoje popotniške izkušnje, kasneje pa spretno vodila kratko predavanje in praktične naloge iz novinarstva. Udeleženci so si razjasnili razliko med t.i. »citizen journalism« (državljansko novinarstvo), »civic journalism« (javno novinarstvo) in kako se ti veji nanašata na možnosti v popotniškem novinarstvu. Pogovorili smo se o novinarskem kodeksu, sestavljali popolnega popotniškega novinarja in se pogovorili o vplivu, ki ga lahko ima na družbo.

V drugem sklopu je Rok Pisk pripravil sicer enostavne naloge iz organizacije dogodkov, ki pa so mladim udeležencem občutno pomagale premisliti o vseh točkah organizacije dogodka, strukturirati proces in sproti reševati mogoče probleme, ki nastanejo v tem procesu.

Udeleženci, prijavljeni na razpis vodij lokalnih enot so ob koncu delavnice, ko so bili opremljeni z dodatnim znanjem, dobili še 3 naloge, ob oddaji katerih se bo do 18. avgusta odločilo o primernih kandidatih za vodje lokalnih enot.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa