Kako ustrezno oceniti mladinsko delo?

V ponedeljek, 15. maja 2018, je Mreža MaMa izvedla usposabljanje projekta MLADIM v okviru modula: Vrednotenje mladinskega dela. Tokrat smo se srečali v prostorih naše članice, Celjskem mladinskem centru.

Usposabljanje je potekalo pod vostvom izkušene mladinske delavke Karmen Murn. V prvem delu usposabljanja so se udeleženci spoznali z osnovami vrednotenja, z načini merjenja učinkov mladinskega dela na posameznikih in organizaciji, področji vrednotenja ter načini, kako določimo kazalnike uspešnosti glede na projekt in programe, ki jih izvajamo. Teoretično znanje so udeleženci podkrepili tudi s praktičnem primerom.

Drugi del usposabljanja je bil usmerjen k osnovam projektnega menedžmenta in poznavanju kazalnikov s katerimi merimo vidnost organizacije v lokalnem okolju. Na primeru lastnega mladinskega centra so udeleženci določili kazalnike vidnosti svojega mladinskega centra ter razmišljali, kaj bi lahko še izboljšali le-te.

Vodja usposabljanja Karmen Murn je o vrednotenju v mladinskih centrih povedala:˝Kakšno vrednost ima mladinsko delo in mladinski center? Pogosto nam je težko pojasniti kaj sploh počnemo mladinski delavci, kaj šele pojasniti, da smo pomembni deležnik pri učenju mladih. Usposabljanje Vrednotenje mladinskega dela je usmerilo razmišljanje mladinskih delavcev v to, kako ustrezno oceniti delo v odnosu do okolja in kakšen je domet mladinskega centra in mladinskih centrov pri sokreiranju mladih in njihovih življenj.˝

Da pa je bilo zelo poučno za udeležence je dodala Alja Hrovat, udeleženka iz Celjskega mladinskega centra: ˝Usposabljanje mi je bilo zelo zanimivo. Veliko sem se naučila, sploh zame, ki sem ravno začela s tem delom, je bilo ogromno novih informacij, katere mi bodo zagotovo pomagale pri mojem delu. Sama oblika usposabljanja je bila super, da smo tudi s konkretnimi primeri podprli teorijo.˝

Glavna namena projekta MLADIM sta okrepitev mladinskega sektorja in nudenje zaposlitve neizkušenim mladim. Po končanem projektu bodo vključeni mladinski centri zaposlili 32 na novo usposobljenih mladinskih delavcev/informatorjev, prav tako pa bodo aktualni mladinski delavci pridobili nove kompetence ter orodja za delo z mladim.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa