Kakovostno mladinsko delo – kaj, zakaj, kako?

Movit v sodelovanju z Uradom RS za mladino organizira predavanje in pogovor z Jonasom Agdurjem, ki bo predstavil, kaj je kakovostno mladinsko delo, zakaj ga je smiselno razvijati in vanj vlagati ter kako se tega lotiti. Uvodnemu prispevku g. Agdurja bosta sledili razprava in neformalno druženje.

Dogodek bo potekal 25. marca 2019 med 17.30 in 19.00 uro v  dvorani v upravni hiši Slovenskega etnografskega muzeja (Metelkova ulica 2, Ljubljana).

Zagotavljanje kakovosti v mladinskem delu je ena izmed ključnih tematik, s katero se ukvarjamo v mladinskem sektorju. O kakovostnem mladinskem delu potekajo različne razprave na nacionalni in lokalnih ravneh. Prav tako se z zagotavljanjem kakovosti pri njihovem vsakodnevnem delu ukvarjajo mladinske delavke in delavci ter voditeljice in voditelji.

Nenazadnje pa se s tem vprašanjem ukvarjamo tudi v okviru projektov kot je Rastimo skupaj, ki na ga Uradu RS za mladino že peto leto izvajajo skupaj z Mladinskim svetom Slovenije ter Europe Goes Localpodpora razvoju in krepitvi kakovostnega mladinskega dela na lokalni ravni, ki ga izvaja MOVIT, Nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, ter na sistemski ravni oz. področju javnih politik. V projektu Europe Goes Local sodeluje tudi Mreža MaMa. Kot koordinatorska organizacija vodi pilotni projekt Logbook, v okviru katerega v Slovenijo implementiramo švedski model dokumentiranja mladinskega dela. Tudi Urad RS za mladino je kakovostno mladinsko delo opredelil kot prednostno področje in napovedal aktivnosti, ki bodo vodile do oblikovanja sistemski podpori za zagotavljanje kakovosti v mladinskem delu v Sloveniji.

Jonas Agdur je eden od vodilnih evropskih strokovnjakov na področju mladinskega dela. Z mladinskim delom se je začel ukvarjati po študiju, ko je postal mladinski delavec in kasneje vodja mladinskega centra v predmestju Stockholma. Po 18 letih se je preselil v Göteborg, kjer je postal vodja občinskega urada za mladinsko delo. Leta 2005 je ustanovil mrežo KEKS, ki danes združuje več kot 40 uradov zadolženih za mladinsko delo, ki delujejo v strukturi občinskih uprav na Švedskem. Med leti 2013 in 2015 je vodil strokovno skupino za kakovostno mladinsko delo, ki je delovala pod okriljem Evropske komisije, od leta 2014 pa je predsedujoči evropski mreži InterCity Youth, ki združuje več kot 400 oddelkov/uradov lokalnih skupnosti, ki ukvarjajo z mladinskim delom, iz vseh evropskih držav.

Udeležba na predavanju je brezplačna, na dogodek pa se lahko prijavite spletnim obrazcem, najkasneje do srede, 20. marca 2019.

Dogodek soorganizirata Urad Republike Slovenije za mladino in MOVIT, Nacionalna agencija programov Erasmus+: Mlad v akciji in Evropska solidarnostna enota.

Rezultat iskanja slik za urad za mladinoRezultat iskanja slik za movit logo

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa