Kakšno EU si želimo državljani?

Občina Grosuplje in Vlada Republike Slovenije vabita na posvet o prihodnosti Evropske unije. Posvet bo potekal v sredo18. septembra 2019, med 16. in 18. uro, v Družbenem domu Grosuplje (Taborska 1).

Še posebej je pomembno, da svoje mnenje in predloge na temo prihodnosti Evropske unije podajo mladi, zato vas vabimo, da jih spodbudite k udeležbi na posvetu. V razpravi predstavniki lokalne, nacionalne in evropske ravni namreč ne nastopajo kot panelisti, ampak sogovorniki državljanom, ki želijo povedati svoje mnenje in predloge. Forumska razprava državljanov s predstavniki lokalne, nacionalne in evropske ravni krepi aktivno državljanstvo tudi glede odločanja o evropskih zadevah.

S tovrstnimi posveti so pričeli v 2018 in od takrat zbirajo zanimive predloge in mnenja državljanov. V Grosupljem bodo govorili o naslednjih temah:

1. prisotnosti EU v vsakdanjem življenju, pripadnosti EU in skupnim evropskim vrednotam, evropski identiteti in aktivnem državljanstvu;
2. razvoj evropskega turizma na lokalnem nivoju ter
3. razvojna sredstva EU oz. kam naj bodo usmerjena v prihodnje.

Poleg občanov in občank se bodo posvetovanja udeležili predstavniki občinevlade in institucij EU. Več o posvetovanjih o prihodnosti EU z državljankami in državljani najdete na vladni spletni strani.

Udeležba na posvetu je brezplačna, potrebna pa je potrditev udeležbe, in sicer  do 17. septembra 2019,  na e-naslov gp.ukom@gov.si.

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa