Kamfest gre na Appfest

V četrtek, 24. aprila je v Mladinskem centru Kotlovnica potekala že druga delavnica v sklopu projekta Kamfest Appfest, v okviru katerega razvijajo mobilno aplikacijo za festival Kamfest. Z nizom delavnic in podpisom sporazuma o sodelovanju se je Mladinski center Kotlovnica pridružil projektu Mreža NVO mladinskega dela, ki ga izvaja Mreža MaMa. Projekt Mreža NVO mladinskega dela je usmerjen v krepitev mladinskega sektorja in mladinskih organizacij, skupne akcije, kot je bila tudi ta v Kotlovnici, pa predstavljajo pomen mladinskega dela in mladinskih organizacij ter organizacij za mlade v družbi in okolju, v katerem delamo, živimo in ustvarjamo.

V četrtek so tako v Kotlovnici gostili uspešnega mladega podjetnika Matica Bitenca, ki z aplikacijo Toshl Finance žanje številne uspehe: na tekmovanju The Europas se je podjetje Toshl potegovalo za nagrado za najboljši srednjeevropski startup in za nagrado za najboljše evropsko podjetje v kategoriji financ – in slednjo tudi prejelo, ekipa Toshla pa je bila lani sprejeta tudi v ameriški podjetniški pospeševalnik 500 Startups.

Matic je z udeleženci delavnic delil svoje bogate izkušnje s področja uporabniške izkušnje, marketinga in na splošno razvoja aplikacij, mladi programerji, oblikovalci in tržniki pa so že resno zagrizli v delo: za enkrat pretresajo ideje in zamisli, kaj vse bi uspešna festivalska aplikacija morala vsebovati in kako bi čim bolje služila uporabnikom, in skupaj snujejo elemente mobilne aplikacije za festival Kamfest.

Tokratna delavnica je bila nekoliko posebna tudi zato, ker smo pred njenim pričetkom v mladinskem centru Kotlovnica s podjetjem Morftec podpisali sporazum o medsebojnem sodelovanju. Podjetje Morftec bo v okviru delavnic Kamfest Appfest zagotovilo mentorje in podporo pri razvoju in izdelavi mobilne aplikacije, mladinski center Kotlovnica pa bo v okviru svojih rednih aktivnosti zagotavljal infrastrukturno podporo.

Dodatne informacije: Kamfest Appfest na Facebooku, info@kotlovnica.si, 01 839 76 06

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa