“Ko bomo osmislili naše deležnike, partnerje in cilje, bomo našli tudi pot do njih!”

V sredo 6. decembra 2017, je potekalo zadnje letošnje usposabljanje projekta MLADIM v okviru modula: Komuniciranje in odnosi z javnostmi. Tokrat smo se srečali v prostorih naše novomeške članice, v LokalPatriotu.

Usposabljanje je potekalo kot preplet kratke predstavitvene teorije in praktičnega dela na temah, ki so si jih izbrali udeleženci. Vsak udeleženec je namreč prejel tudi delovni zvezek – gradivo, ki ga je z namenom preverjanja osvojenega znanja in dodatnega opolnomočenja mladih, pripravila Mreža MaMa. Udeleženci so posledično spoznavali osnove odnosov z javnostmi, skupaj smo določali ciljne skupine in deležnike ter opredelili in pripravili komunikacijske cilje.

David Banović, izvajalec delavnice: ”Vesel sem, da v sodelovanju z Mrežo MaMa lahko svoje izkušnje in znanje delim na mlade. Verjamem v povezovanje in sodelovanje na način, ki ga je Mreža MaMa zastavila s projektom MLADIM. Usposabljanja, tudi svoj modul, vidim kot del poti do trajnostne in kvalitetne podpore mladim in njihovemu kvalitetnemu vključevanju na trg dela in v družbo!

Z modulom Komuniciranje in odnosi z javnostmi Mreža MaMa naslavlja aktivnosti na področju aktivnega državljanstva in krepi osebne kompetence mladih, namenjen pa je mladim brezposelnim, ki jih zanima vključitev v mladinsko delo ter tistim mladim brezposelnim, ki bi radi opolnomočili svoja znanja na področju komuniciranja in odnosov z javnostmi.

Gea, udeleženka usposabljanja: “Izredno dobra delavnica z izkušenima strokovnjakoma, ki sta nam na praktičnih primerih prikazala komunikacijo z različnimi deležniki in ciljnimi javnostmi. Komaj čakam nadaljevalno. Res kul!

Ksenija, udeleženka usposabljanja: “Prva beseda, ki mi pade zdaj na pamet je oprijemljivo, konkretno. Vesela sem, da je usposabljanje ponudilo širok spekter različnih nasvetov in predlogov iz prakse, saj sem na podlagi izkušenj izvajalcev lahko konkretno sestavila komunikacijski načrt za izbrano temo.

Glavna namena projekta MLADIM sta okrepitev mladinskega sektorja in nudenje zaposlitve neizkušenim mladim. Po končanem projektu bodo vključeni mladinski centri zaposlili 32 na novo usposobljenih mladinskih delavcev/informatorjev, prav tako pa bodo aktualni mladinski delavci pridobili nove kompetence ter orodja za delo z mladim.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa