Kočevska mladina je E-ciklirala

V okviru postavitve uličnih zbiralnikov na nekatere večje ekološke otoke v občinah Kočevje in Kostel, ki se je zgodila letošnjega marca, smo na Mreži MaMa skupaj z družbo Zeos d.o.o. v torek, 14.11.2017, izvedli eko delavnico za kočevsko mladino. Dijaki so se na Gimnaziji in srednji šoli Kočevje spoznali s starimi aparati in pravilnim ravnanjem s tovrstnimi odpadki. Delavnica se je zgodila v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj pod vodstvom družbe ZEOS, d.o.o..
Kviz je bil le eden izmed zabavnih aktivnosti delavnice, ki je mlade popeljal v svet E-cikliranja. Poleg tega so izdelovali tudi zanimive plakate, kjer so se spoznali z dejstvom, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Kreativni so bili pri oblikovanju sloganov – stavkov, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju in oblikovali naslednje:

-R- ecikliranje je za vse ljudi,
če si z nami, E-cikliraj tudi ti!
-E-cikliraj, ne riskiraj,
da bo mir na svetu zmeraj.
-E-cikliraj in s tem svet moderniziraj!
-E-cikliraj, zbiraj, ločuj, varuj!
-Če E-ločuješ, si zdravja ne uničuješ.

Dijakom so bili na dogodku v pomoč moderatorji: Urša Dolinšek in Branka Biček Bizant iz družbe ZEOS, d.o.o., Laura Krančan, Kaja Čop in Suzana Dejić iz Zavoda Mladinska mreža MaMa ter Saša Kljun in Anita Hribljan iz Komunale Kočevje, d.o.o..

Dogodek je mlade izredno motiviral, saj so izkazali zanimanje za vsebino in pripravljenost za spremembe na tem področju. Predlagali so nekaj dobrih rešitev za zmanjšanje e-odpadkov, kot recimo boljša kakovost izdelkov, hkrati pa so razmišljali o načinih ponovne uporabe aparatov ter izpostavili nekaj trenutno najbolj aktualnih možnosti, ki jih tudi sami uporabljajo.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa