Komisija za izobraževalne programe potrdila dopolnitve kataloga NPK

v torek, 30. maja je potekala seja Komisije za izobraževalne programe, kjer so pod točko 4. obravnavali Katalog standardov strokovnih znanj in spretnosti na področju Osebnostni razvoj mladinski delavec/mladinska delavka. Na Mreži MaMa smo dan začeli s pozitivn novico, da je Komisija za izobraževalne programe potrdila Dopolnitve kataloga standardov za NPK mladinski delavec/mladinska delavka! 

Dopolnitve Kataloga standardov za NPK mladinski delavec/ delavka so bile potrebne pri sestavi komisije in na točki posebnih pogojev, ki jih mora izpolnjevati oseba, ki želi pridobiti poklicno kvalifikacijo.

Sprejeto je bilo, da mora biti v tričlanski komisji vsaj en član komisije z najmanj visokošolsko strokovno ali univerzitetno izobrazbo (diplomo prve stopnje) ali visoko strokovno izobrazbo (prejšnja), en član komisije pa najmanj rednjo strokovno izobrazbo ali Srednjo izobrazbo.

Pri posebnih pogojih, ki jih mora izpolnjevati oseba, ki želi pridobiti policno kvalifikacijo, se je spremnilo, da oseba sedaj izkazuje najmanj 1 leto izkušenj na področju mladinskega dela (prej mladinskega sektorja), ki jih kandidat dokaže z referenčnimi pismi organizacij, ki delujejo na področju mladinskega dela (prej mladinskega sektorja).

V petek, 2. junija, bo Strokovni svet RS za poklicno in strokovno izobraževanje sprejel dokončno odločitev.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa