Koprski dijaki o e-odpadkih in odpadnih baterijah

KOPER – V sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj pod vodstvom družbe ZEOS, d.o.o. v sodelovanju z Zavodom Mladinska mreža MaMa je včeraj, 24.11.2016, v Centru mladih Koper potekala delavnica E-odpadki in naše okolje, ki je imela zaradi velikega zanimanja dve izvedbi. Dijaki iz Srednje ekonomske in poslovne šole Koper so na dogodku razpravljali o pomenu pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami in iskali načine, kako zmanjšati vpliv tovrstnih odpadkov na okolico. Delavnica je potekala v sklopu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov.

Ob vodenju dogodka s strani dveh predstavnic družbe ZEOS, d.o.o. Urše Dolinšek in Branke Biček Bizant ter moderatorjev Urbana Krevla in Kaje Čop (Zavod Mladinska Mreža MaMa), Patrika Holza (Center mladih Koper) in Vojka Rotarja (Marjetica Koper, d.o.o.) so mladi iskali odgovore ter rešitve na področju E-cikliranja, ki so jih na koncu tudi predstavili vsem zbranim. Na delavnici so spoznali lokacije uličnih zbiralnikov v svojih občinah in nekaj ostalih načinov pravilnega rokovanja z e-opremo. Tekmovali so v kvizu in iskali ideje za slogane – stavke, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju in tako so dobili nekaj novih, izvirnih idej:

– E-cikliraj in dominiraj!

– E-cikliraj, rekorde podiraj!

– Zemljan E-ciklira, planet profitira!

– E-cikliraj in odpadke iz narave pobiraj!

– Z E-cikliranjem naprav, naš planet bo zdrav!

– Če nočeš bit ekonomist ali kapitalist, bodi E-reciklist.

– E-cikliraj smeti; mladi, stari – čisto vsi, da okolje ne smrdi.

– Slončki hitijo, za okolico skrbijo, zato E-cikliraj in bodi kot slonček!

Organizatorji so veseli, da so dijaki zelo aktivno sodelovali in pokazali, da jim je mar za okolje, v katerem živijo. Delavnica je potekala v Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov, ki ga od leta 2009 organizira Evropska komisija s podporo programa LIFE+, letos pa poteka od 19. do 27. novembra.

Delavnica v Kopru je bila druga aktivnost od sklopa načrtovanih dogodkov v okviru postavitve uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije v občinah Ankaran, Izola Koper in Piran. Prva aktivnost je bila izvedena 18. novembra v ZC Sermin v Kopru, kjer so bili ulični zbiralniki za e-odpadke in odpadne baterije predani v uporabo.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa