Koroška mladina v dialogu z evropskim poslancem

V petek, 8. novembra 2019, je pri naši članici KMKC Kompleksu v Ravnah na Koroškem potekal naš zadnji regijski dogodek “Vsi smo EU“, tokrat namenjen koroški mladini, ki želijo razpravljati neposredno z evropskimi poslanci o aktualnih temah, ki zadevajo Evropsko unijo.

Dogodka se je udeležilo lepo število nadobudnih in vedoželjnih mladih, ki so postavljali najrazličnejša vprašanja v zvezi s politiko Evropske unije. Poslanec v Evropskem parlamentu, dr. Milan Brglez, je v sproščenem vzdušju mladim nazorno odgovarjal in skušal na preprost način približati dogajanje v Evropskem parlamentu in aktualne teme, ki jih trenutno obravnavajo. Tako so se v dialogu med udeleženci in odločevalcem odprle trenutne evropske pereče teme, kot so Brexit, Katalonsko vprašanje, različni standardi in minimalne plače državljanov članic Evropske unije, migracije itd.  Mlade je zanimalo predvsem  mnenje dr. Brgleza in subjektivni predlogi na morebitne rešitve evropske problematike.

Po aktualni razpravi je sledila delitev mladih v tri skupine, kjer so nadaljevali debato in dobili možnost za oblikovanje predlogov na temo digitalizacije, aktivne participacije in zaposlovanja mladih. Vsi ti predlogi bodo s strani Mreže MaMa predstavljeni evropskim poslancem, ki bodo dobili jasen vpogled v razmišljanje in želje za izboljšanje prihodnjega delovanja mladih v Evropski uniji.

Zadnji regijski dogodek “Vsi smo EU” je ponovno navdušil tako mlade kot odločevalca ter zaključil s pečatom uspešnosti in predvsem velikim zadovoljstvom, zaradi interesa mladih po vključevanju in potrebi po participaciji.

Projekt Vsi smo EU – dialoga mladih je podprt s strani programa Erasmus + Mladi v akciji, pri čemer gre za široko področje povezovanja mladih na lokalni ravni z namenom vplivanja na odločevalce na nacionalnem in evropskem nivoju.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa