Lahkih nog naokrog: Spoznaj mednarodno prostovoljstvo

Si že bil/a vključen/a v aktivnosti, ki jih ponuja program Erasmus+ – ESE, mladinske izmenjave in treningi mladinskih delavcev? Kot veš, so takšne mednarodne aktivnosti odlične priložnosti za medkulturno povezovanje, naslavljanje družbenih izzivov in treniranje mehkih veščin.

Zavod Voluntariat zato pripravlja se intenzivni trening za mlade, ki bodo v prihodnjem letu izvajali aktivnosti za promocijo mednarodnega prostovoljstva po številnih organizacijah po Sloveniji, kjer bodo predstavljali raznovrstne programe in aktivnosti ter možnosti za udejstvovanje mladih.

Na treningu se bodo udeleženci seznanili z mladinskim delom in programi Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota, pripravili pa jih bodo tudi na izvedbo delavnic v štirih korakih:

  1. sedemdnevno usposabljanje na temo mednarodnega prostovoljstva s poudarkom na globalnem učenju, neformalnem izobraževanju in razvijanju mehkih veščin (Ljubljana, 23.4. – 29.4.2019);
  2. tridnevno usposabljanje, kjer se bodo oblikovale trojice za izvedbo delavnic (dva lokalna prostovoljca + en EVS prostovoljec) in zasnovala skupna vsebina delavnice. (izven Ljubljane, 20.5 – 22.5.2019);
  3. razširjanje dobrega glasu o mednarodnem prostovoljstvu in programu Erasmus+ po srednjih šolah ter lokalnih mladinskih centrih in društvih (lokalna okolja prostovoljcev, april 2019 – februar 2020);
  4. evalvacijsko srečanje z namenom pregleda dela in celotne učne izkušnje (enkrat med decembrom 2019 in februarjem 2020).

Po usposabljanju bodo mladi izvedli 5 – 7 promocijskih delavnic, stroški prenočišča bodo kriti za udeležence, ki ne živijo v Ljubljani, ravno tako bodo kriti stroški prevoza do višine 20€.

Vabimo vas, da k udeležbi na treningu spodbudite mlade v vaših mladinskih centrih, ki si lahko več o posameznih aktivnostih priprav preberejo tukaj.

Rok za prijavo: torek, 16. aprila 2019, do 12h, na tej povezavi.

V primeru dodatnih vprašanj pa se lahko obrnete na programi@zavod-voluntariat.si.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa