Mednarodni dan mladih

Vodilna misel letošnjega mednarodnega dneva mladih, namenjenega opozarjanju na položaj mladih, ter težave s katerimi se srečujejo v obdobju prehoda v odraslost so “Varni prostori za mlade”.

“Dolžnost vsakega izmed nas je, da mladim generacijam zagotovimo varno, moderno in kakovostno življenje s proaktivnim vključevanjem v lokalni, nacionalni in mednarodni prostor. Pomembno vlogo v lokalnem okolju na Mreži MaMa prepoznamo ravno v mladinskih centrih, ki mladim zagotavljajo prostor za vključevanje in aktivno particpacijo, kjer lahko mladi uresničujejo lastne zamisli in se čutijo kot del svoje lokalne skupnosti.

Mladi imate priložnost in moč s katero lahko pripomorete k družbenim spremembam. Vaša naloga je, da s to močjo preko aktivne participacije v družbi soustvarjate javni prostor, naloga vseh nas pa je, da v času nenehnega tehnološkega napredka zagotovimo, da ti prostori ostanejo tudi varni.” Ekipa Mreže MaMa

S svojimi projekti in aktivnostimi na potrebe in izzive mladih odgovarjamo tudi na Mreži MaMa. S tem namenom vas v nadaljevanju informiramo o prihajajočih dogodkih in drugih zanimivih projektih, ki jih na Mrežo MaMa prinaša jesen. Med drugim v septembru štartamo z novim projetom, s katerim bomo odprli temo pametnega mladinskega dela in na prihajajočem jesenskem Klubu MaMa v osredje postavili kvaliteto mladinskega dela.

Zaključna konferenca Mladim

V septembru se zaključuje projekt MLADIM, zato skupaj z ostalimi organizacijami iz sektorja že pridno pripravljamo sklepno dejanje projekta in sicer, skupno zaključno konferenco projektov Javnega razpisa za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposljivost 2016-2018«, Mladimo prihodnost, zaključek projekta pa bomo obeležili tudi z izdajo publikacije 50-ih dobrih praks članic Mreže MaMa.

2. Klub MaMa 2018

Eno izmed pomebnih področij Mreže MaMa je tudi nenehna skrb in zagotavljanje kvalitete mladinskega dela. V začetku meseca novembra bomo v letu 2018 v ta namen izvedli že drugi dvodnevni Klub MaMa, kjer bomo za naše članice pripravili pester program na temo kvalitete mladinskega dela.

Zaključni video kampanje “Delam za nedoločeno rast

V okviru projekta Koalicija mladih smo na Mreži MaMa ustvarili kampanjo #DelamZaNedoločenoRast. V kampanji so mladi in glasniki projekta na družbenem omrežju Instagram podajali svoja mnenja in stališča glede dela in odgovarjali na vprašanje (Za)kaj se mladim splača delat? Ob zaključku kampanje je ekipa Mreže MaMa pripravila navdihujoč video, v katerem boste izvedeli, kaj mladim danes pomeni delo.

Mednarodni trening v okviru projekta Socialno vključevanje v mladinskih centrih

V sklopu projekta Socialno vključevanje v mladinskih centrih, ki ga Mreža MaMa pripravlja v sodelovanju s partnerji iz Estonije (ANK), Latvije (Youth Leaders Coalition) in Nemčije (Jugendkulturundarbeit Oldenburg), med 1. in 8. oktobrom v Celjskem mladinskem centru pripravljamo mednarodni trening, na katerem bo v osredju teorija socialnega vljučevanja mladih in predstavitev dobrih praks, ki se na tem področju že izvajajo v našem prostoru. Udeleženci projekta bodo sodelovali pri razvijanju strateških usmeritev, ki bodo služile kot pomoč pri razvijanju programov mladinskih centrov in tudi mladinskih centrov kot vključujočih se organizacij (razvijanje programov za in z mladimi, ki jim grozi ali so socialno izključeni). Celoten program bo na voljo kmalu, svojo udeležbo na treningu pa si lahko TUKAJ  zagotovite že danes.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa