Mednarodno usposabljanje: Pametno mladinsko delo v mladinskih centrih

Na Mreži MaMa med 11. in 18. novembrom 2019 organiziramo mednarodno usposabljanje v okviru projekta Pametno mladinsko delo v mladinskih centrih. Usposabljanje je namenjeno vsem mladinskim delavcem, ki se želijo spoprijeti s izzivi digitalizacije v mladinskem delu ter vključiti digitalna orodja in metode v programe mladinskih centrov in v vsakodnevno delo z mladimi.

Na usposabljanju bomo skozi metode neformalnega učenja in mladinskega dela naslavljali naslednje izzive, ki jih mladinski delavci srečujejo pri svojem vsakodnevnem delu z mladimi:

  • Digitalno mladinsko delo
  • Digitalna orodja
  • Open badges
  • Družbena omrežja (Youtube, Instagram, Twitter, Facebook)
  • Video produkcija
  • Erasmus+

Usposabljanje za mladinske delavce, ki se soočajo z izzivi vključevanja digitalizacije in digitalnega mladinskega dela v programe svojih mladinskih centrov, bo potekalo v Mladinskem centru Krško

 

Tukaj si lahko ogledate podroben opis ter urnik usposabljanja v angleškem jeziku.

NA MEDNARODNO USPOSABLJANJE SE LAHKO PRIJAVITE NAJKASNEJE DO 31. 8. 2019.

 

O projektu ”Pametno mladinsko delo v mladinskih centrih”

Na Mreži MaMa se zavedamo, da področje  digitalizacije mladinskega dela še ni povsem razvito, zato smo se s projektnimi partnerji iz Estonije (Association of Estonian Open youth centres), Nemčije (Jugendkulturarbeit e.V Oldenburg) in Finske (Nuorisokeskus Marttinen) odločili, da definiramo orodja, metode in kompetence, ki jih potrebujemo za odgovarjanje na izzive pametnega mladinskega dela. Z načrtnim pridobivanjem informacij o potrebah mladih, definiranjem orodij in metod pametnega mladinskega dela  bomo lahko razvili ključne kompetence, ki jih potrebujejo mladinski delavci za delo na področju digitalizacije mladinskega dela in s tem posledično pridobivajo mladi.

Tako smo že v okviru projekta Pametno mladinsko delo v mladinskih centrih, ki je financiran s strani programa Erasmus+: Mladi v akciji, izvedli študijski obisk z namenom ogleda dobrih praks na Finskem. Izvedlo bomo še mednarodno usposabljanje za mladinske delavce, ki so odgovorni za razvoj programov v mladinskih centrih,  kjer bodo razvijali programske vsebine, nacionalna usposabljanja, kjer bodo usposobljeni mladinski delavci prejeta znanja prenesli ostalim mladinskim delavcev. Nabor idej, aktivnosti, metod in vpogled v konkretne vsebine in uspešne programske vsebine mladinskih centrov nam bodo omogočili, da pripravimo dokument z orodji, metodami dela in kompetencami s področja pametnega mladinskega dela. Nabor praks bo omogočal razvoj mladinskih centrov in učinkovitejše delo pri soočanju s sodobnimi izzivi digitalne dobe. Posledično se bo vloga mladinskih centrov na področju pametnega mladinskega okrepila in vzpostavila mladinske centre kot kompetentnega sogovornika na tem področju napram ostalim deležnikom (različne organizacije, ki delujejo na področju digitalizacije mladinskega dela,  odločevalci,…) in spodbudila lokalne skupnosti in tudi širše k bolj proaktivnem pristopu razvijanja politik in programov pametnega mladinskega dela, kar bi posledično privedlo do bolj aktivne in vključujoče se družbe. S projektom in projektnimi aktivnostmi bomo sooblikovali del evropske dimenzije pametnega mladinskega dela, saj bomo razvili konkretne programske vsebine, ki bodo temeljile na izvedeni analizi potreb, na analizi vseh ključnih dokumentov na področju digitalnega mladinskega dela  na nacionalni in evropski ravni (Strategija EU za mlade 2010-2018, Razvoj digitalnega mladinskega dela – Developing digital youth work, analiza Podatkovnih zbirk Evropske unije v zvezi z digitalizacijo,…). Razvili bomo smernice, ki se bodo poleg sodelujočih partnerskih držav uporabljale širše in usmerjale razvoj pametnega mladinskega dela in digitalizacije mladinskega sektorja.

 

Za več informacij kontaktirajte:

Urban Krevl – email: urban.krevl@mreza-mama.si, telefonska številka: 041 223 873

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa