Medsektorski posvet: Skupaj o solidarnosti

Zavod Movit vabi, da se jim v petek, 7. junija, med 9.30 in 14.30 uro pridružite na dogodku v hotelu Raddison Blu v Ljubljani, kjer bodo o solidarnosti skupaj razpravljali različni akterji – tako tisti, ki delajo v izobraževalnem okolju, kot tisti, ki delujejo v sociali ali humanitarnih sferah in širše.

Med aprilom in majem 2019 so na Zavodu Movit izvajali regionalne dogodke Dajmo solidarnosti zagon, ki jih bodo ob koncu maja nadgradili še z dogodkom Skupaj o solidarnosti, namenjenim mladinskim organizacijam in organizacijam za mlade. Do sedaj so uspeli nagovoriti več kot 350 mladih in predstavnikov organizacij po Sloveniji in se z njimi pogovarjati o tem, kako vidijo solidarnost in katere korake lahko skupaj naredimo v smeri bolj solidarne družbe.

V uvodu tokratnega medsektorskega dogodka bomo iskali skupni solidarnostni jezik, nagovorili nas bodo minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo, direktorica CMEPIUS-a, dr. Alenka Flander in direktor Movita, Uroš Skrinar. Sledilo bo iskanje navdiha v zgodbah o solidarnosti z izjemno zanimivimi gosti, ki bodo solidarnost nagovorili z različnih vidikov. Drugi del bo namenjen razpravi, kako lahko z medsebojnim sodelovanjem različnih institucij ustvarimo bolj solidarno družbo. Dogodek bomo zaključili s predstavitvijo programa Evropska solidarnostna enota, ki omogoča različne programe mobilnosti za mlade, katerih temelj je solidarnost.

Na dogodek se lahko prijavite najkasneje do 31. maja 2019 TUKAJ. Več informacij o dogodku najdete na Movitovi spletni strani.

Vabljeni!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa