“Mene bi lahko v prihodnosti zanimalo kaj v zvezi z Erasmus+ programom…”

Poročamo o aktivnostih drugega tedna kratkoročnega EVS projekta “Say hello to Tolerance,” ki ga gosti Mreža MaMa in združuje še 15 drugih udeležencev iz osmih različnih držav.

Po akivnostih in dogodivščinah, ki smo vam jih predstavili v prvem daljšem prispevku, je sledil obisk Kraljev ulice, ADRE in ŠKUCa, kjer so udeleženci skupaj z Jernejem Škofom obiskali Metelkovo in Klub Tiffany.

Torek je bil dan za prvo delavnico in predstavitev. V Kariernem središču na Zavodu za zaposlovanje v Ljubljani so udeleženci pripravili dvourno delavnico, kjer so predstavili možnosti programa Erasmus+ za mlade. Delavnice se je udeležilo 30 aktivnih iskalcev zaposlitve, ki so več kot pokazali zanimanje za evropsko prostovoljno službo.

“Po aktivnih 10 dneh Ljubljane smo se v torek odpravili na našo novo lokacijo v Velenje. V Mladinskem centru nas je pričakala Anamarija Kolar, ki je naše udeležence popeljala skozi Velenje z interaktivno igro,” pove Adnan, en izmed 2 mentorjev skupine, ki pojasni, da je ekipo čakala nova preizkušnja na Šolskem centru Velenje. 100 dijakov drugih letnikov gimnazije Šolskega centra Velenje jih je v veliki predavalnici pričakalo odprtih rok. Kratka delavnica na temo strpnosti in promocije Erasmus+ se je zaključila z velikim zanimanjem mladih za mladinske izmenjave.

Delovni teden so zaključili z druženjem ob razstavi ene izmed prostovoljk Mladinskega centra Velenje, ki je predstavila razstavo Skozi oči beguncev v Emce placu. Obiskali so še Gimnazijo Slovenj Gradec in MKC Slovenj Gradec, nadaljujejo pa v Novem Mestu.

Denis, en izmed udeležencev delavnice, ki so jo izpeljali prostovoljci je povedal: ”Prezentacija se mi je zdela super, ker so pripravili interaktivno delavnico in ni bila dolgočasna, kot navadne predstavitve. Mislim, da bi mene lahko v prihodnosti zanimalo kaj v zvezi s Erasmus+ programom, tako sem tudi navezal par kontaktov. Menim pa tudi, da bi je do dobra stvar za ljudi, ki ne vedo kaj bi sami s sabo v življenju ali pa je za ljudi, ki so že fokusirani v neki stvar in lahko preko teh programov nabirajo izkušnje na svojem področju. Všeč mi je tudi, da je vse brezplačno, saj ljudi skrbi kako je s financami, tu ti pa dejansko dajo še žepnino tako da res nimaš nobenega stroška. Tako si res ”free like a bird.” ‘

Sandra pa je dodala: ”Predstavitev se mi je zdela zelo zanimiva, všeč mi je bilo da je bila interaktivna, da nismo samo poslušali in se dolgočasili. Kar se tiče pa samega program, mi je pa všeč da prihaja do takšnih predstavitev, kar se mi zdi prav saj vsak išče svojo prihodnost in jo tudi s pomočjo takšnih programov lahko najde.”

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa