MLAD.SI v finalu natečaja PREMIK NAPREJ 2017

Mladinska mreža MaMa že od leta 2011 urednikuje portal mlad.si, zato nam je v veliko veselje, da je portal mlad.si med izbranimi štirimi finalisti za natečaj Premik naprej 2017, ki ga organizira Fakulteta za upravo.

Urad RS za mladino in uredništvo mlad.si sta v juniju pripravila vlogo za Natečaj za naj izboljšavo v javni upravi – PREMIK NAPREJ 2017. V prijavi so izpostavili: “Urad RS za mladino je kot lastnik portala mlad.si razvil in oblikoval osrednje mladinsko komunikacijsko informacijsko središče z namenom vzpostavitve celovitega in trajnostnega sistema za informiranje javnosti v mladinskem sektorju in izven, pri čemer portal sooblikujejo in vsebinsko dograjujejo vse organizacije mladinskega sektorja iz vse Slovenije, kar predstavlja približno 130 organizacij.

Natečaj Premik naprej prispeva k prepoznavanju in promociji dobrih ter inovativnih praks in spodbuja ustvarjanje ter razvoj inovativnih premikov s področja široke uporabe informacijske tehnologije za bolj učinkovito in uspešno javno upravo kot gibalo družbenega razvoja.

Strokovna komisija, sestavljena iz strokovnjakov s področja javnega sektorja, je izbrala 4 finaliste (navedeni so po abecednem redu imena izboljšave):

– Avtomatizacija prenosa podatkov iz samodejnih merilnih naprav (radarjev) v zaledni sistem in povezava s sistemom za poslovno obveščanje (Mestna občina Ljubljana, Mestno redarstvo, Sekretariat mestne uprave, Center za informatiko).

– Portal www.mlad.si (Urad RS za mladino/MIZŠ).

– Projekt A-QU-A, socialni servis ter program organiziranega prostovoljstva in program medgeneracijskega povezovanja (Zavod za oskrbo na domu Ljubljana).

– Zvočna postaja Ljubljana (Mestna občina Ljubljana, Oddelek za varstvo okolja).

Zmagovalec bo znan 21. septembra na 24. Dnevih slovenske uprave, ko bodo na okrogli mizi predstavljeni vsi finalisti. Do takrat pa držite pesti. 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa