Mladi iščejo rešitve za večje in bolj aktivno vključevanje v družbo

V Radljah ob Dravi in Ajdovščini naslednje dva tedna ne bosta prav običajna. V Marenberškem mladinskem centru in Hiši mladih, v organizaciji Mladinske mreže MaMa med 19.1.2015 in 26.1.2015 poteka 12 dnevni trening za trenerje v izjemno pisani mednarodni družbi iz Nepala, Bangladeša, Finske in Slovenije.

Na treningu, ki je nadaljevanje uspešnega sodelovanja iz preteklosti, 20 mladih pridobiva nova znanja o pomembnosti neformalnega izobraževanja in aktivnem vključevanju mladih v družbo. Multikulturnost in izmenjava izkušenj, ki presega meje Evrope med zelo različnimi kulturami in praksami dela z mladimi prinaša posebno svežino v mladinski prostor v Sloveniji. V projektu sodelujejo organizacije DEMO Finland, ki se ukvarja s promocijo demokracije na Finskem in v državah globalnega juga, ASMITA Nepalska organizacija, ki dela na področju enakosti med spoloma in vključevanju žensk v družbo, Odhikar, Bangladeška organizacija, ki se ukvarja s človekovimi pravicami in Mreža MaMa, mreža mladinskih centrov v Sloveniji, ki predstavlja dobre prakse dela z neorganizirano mladino in neformalnim izobraževanjem znotraj mladinskih centrov.

Trening je zastavljen tako, da bodo udeleženci najprej 5 dni pridobivali nova znanja, nato pa jih v dvodnevnem usposabljanju za 20 mladinskih delavcev in mladinskih voditeljev iz Slovenije tudi preizkusili. Cilj celotnega cikla treningov je usposobiti mladinske delavce, da bodo vsa nova znanja pridobljena na treningih prenesli v svoja lokalna okolja in jih uporabljali pri delu z mladimi. Projekt je financiran iz programa Erasmus +, posebne akcije Capacity building for youth, ki spodbuja medkulturni dialog in vzajemno učenje med evropskimi državami in državami globalnega juga.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa