Mladi Postojnčani E-ciklirali na delavnici

Dijaki Šolskega centra Postojna so se včeraj udeležili delavnice “E-odpadki in naše okolje,” ki je pospremila nedavno predajo uličnih zbiralnikov za stare aparate in baterije občinam Ilirska Bistrica, Logatec, Pivka in Postojna. Dogodek je podkrepil njihovo znanje s področja odpadkov, saj so se spoznali z vsemi pomembnimi vidiki E-cikliranja.

Mladina se je pogovarjala o zmanjševanju vpliva e-odpadkov in odpadnih baterij na okolico in se učila pravilnega ravnanja z njimi preko različnih tehnik: izdelave plakata, sodelovanja v kvizu in izmišljanjem sloganov – stavkov, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju:

Star al’ pa mlad, imej naravo rad, jo podpiraj, zdravja ne oviraj, zato E-cikliraj!
E-cikliraj naprave, da ne poškoduješ narave!
Doma ne shranjuj, raje se aktiviraj in E-cikliraj!
Potrošnik si tudi ti, zato E-cikliraj zdaj in vse dni!
E-opreme doma ne zbiraj, raje E-cikliraj!

Delavnico je izvedla družba ZEOS, d.o.o. v sodelovanju z nami, Mladinsko mrežo MaMa v okviru projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj. Moderatorji dogodka Urša Dolinšek (ZEOS, d.o.o.), Urban Krevl in David Banovič (Zavod Mladinska Mreža MaMa) ter Sandra Prodanovič (Publicus, d.o.o., Ljubljana) so bili dijakom v pomoč pri izvedbi.

Na dogodku so dijaki med drugim prišli do zaključka, da bi jih k zmanjševanju pogostosti nakupa prepričale višje cene naprav in njihovo dolgotrajnejše delovanje ter večje zavedanje o škodljivih učinkih nepravilno odloženih odpadkov.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa