“Mladi smo za vse!”

Za nami je že 5 dogodkov lokalnih ambasadorjev projekta s sloganom Junaki zaposlovanja – Vrnimo si prihodnost, naslednjega pa napovedujejo v Novem mestu.

Dogodek, poimenovan »Mladi smo za vse!,« se bo zgodil v petek, 16.12.2016, v mladinskem centru Lokalpatriot v Novem mestu, od 13:30 – 17:00.

Lokalni ambasadorji, ki poznajo specifičnost področja mladih v tem lokalnem okolju, pripravljajo delavnico o dostojnem delu, okroglo mizo,druženje, mreženje, hula hoop zabavo, itd.

Predstavniki Zveze svobodnih sindikatov Slovenije bodo na delavnici o dostojnem delu predstavili pojav prekarnega dela, ki je močno razširjen med mladimi, ki pa o tej tematiki niso dobro informirani – niti, ko posledice prekarizacije občutijo na lastni koži. Namen delavnice je informiranje mladih o dostojnem in prekarnem delu ter jih opolnomočiti v njihovem iskanju zaposlitve / pri opravljanju njihovega dela.

V nadaljevanju pa mladi ambasadorji organizirajo še zanimivo okroglo mizo, na kateri bodo z gosti raznolikih ozadij spregovorili o problematiki brezposelnosti med mladimi, primanjkovanju služb za mlade ter skupaj iskali rešitve.

Gostje okrogle mize: predstavnik Zavoda RS za zaposlovanje, direktorica Mladinske mreže MaMa, mag. Maja Hostnik, predstavnik Razvojno Izobraževalnega Centra iz Novega mesta ter mlada podjetnika, Rok Rezelj z Domačije Rezelj in Marko Sladič, lastnik Hemptouch-a.

Sledilo bo neformalno druženje, prigrizek, ter prava hula hoop zabava z Evo Nino Cajnko, ki se s hulahupi aktivno ukvarja zadnjih 8 let.

Pridite – veselo bo!

Projekt, ki so mu izvajalci nadeli slogan Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost, financira Evropska komisija, izvajajo pa ga v partnerstvu, in pod pooblastilom Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zavod Mladinska mreža MaMa in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa