Mladi v Rogaški Slatini potrebujejo krovno podporo

Evropsko leto mladih v Rogaški Slatini: Na mladih Evropa stoji, sedmi dogodek, ki ga v sklopu evropskega leta mladih organizira Mladinska mreža MaMa v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in mladinskimi centri ter drugimi mladinskimi organizacijami po Sloveniji, se je odvil v petek, 26. avgusta, v sklopu festivala Fertik, ki ga organizira Mladinski svet Občine Rogaška Slatina.

V petek, 26. avgusta, je smučišče Janina zaživelo v utripu dobre glasbe, hrane in mladih željnih sprememb za boljšo prihodnost družbe. V prvem delu programa je potekala informativna tržnica, kjer so se s stojnicami predstavile mladinske organizacije na območju Kozjanskega in Obstelja in se združujejo v KŠŠO (Klub študentov šmarske regije in Obsotelja) in MSORS (Mladinski svet občine Rogaška Slatina). Na info točki EU pa so lahko mladi iz prve roke pridobili informacije o evropskih politikah in priložnostih, ki jih ponuja evropsko leto mladih s pogovorm z mladima ESE prostovoljkama, ki so z mladimi delile svojo izkušnjo.

V drugem delu programa je potekala javna tribuna, kjer so bili prisotni predstavniki iz kluba študentov Šmarskega in Obstoja, Mladinskega sveta Rogaška Slatina, Aktivne mladine Slatinska in Mladinskega društva Rogatec. Na mladinskem dialogu se jim je pridružila tudi ga. Mateja Jagodič iz Odbora za družbene dejavnosti, ki je dejala, da imajo mladi podporo s strani občine.

”V društvu Rogatec si želimo, da bi v sklopu evropskega leta mladih dobili v svoj mladinski center v Rogaški Slatini.”  je povedala Anja iz Mladinskega društva Rogatec, ki močno verjame, da lahko mladi aktivno sodelujemo in prispevamo k pozitivnim spremembam v družbi.

Mladi so izrazili, da je največji izziv s katerim se srečujejo krovna podpora, še posebej na področju mentoriranja in financiranja. Prav tako je močna potreba v lokalni skupnosti Rogaške Slatine po funkcionalnih prostorih, ki bi bili namenjeni mladim.

Dogodki, ki jih Mreža MaMa organizira v evropskem letu mladih so namenjeni temu, da je glas mladih slišan, kar je bilo mladim v Rogaški Slatini omogočeno na javni tribuni. Tam so odločevalcem jasno in odločno predstavili svojo vizijo za prihodnost mladih v regiji.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa