“Mladi vedo zakaj se splača delat!”

Ob mednarodnem dnevu mladih na Mreži MaMa obeležujemo tudi zaključek ozaveščevalne kampanje #DelamZaNedoločenoRast. Kampanja je potekala na družbenem omrežju Instagram, kjer so mladi skozi kratke video posnetke odgovarjali na vprašanje (Za)kaj se mladim splača delat? Z iskanjem odgovorov na to vprašanje je kampanja poudarjala pomen aktivnega delovanja mladih in pridobivanja izkušenj skozi prostovoljno delo ter neformalno izobraževanje.

V kampanji je sodelovalo 70 mladih, ki so našli najrazličnejše razloge (za)kaj se splača delat. Mladi delajo zaradi pridobivanja izkušenj, referenc in znanj, zaradi samostojnosti, socialne varnosti, pridobivanja novih poznanstev, osebne rasti, pa tudi zaradi tega, ker v delu vidijo pomemben prispevek k družbi. Glasniki kampanje so postali tudi nekateri aktivni, vplivni mladi. Med njimi Lea Sirk, ki je letos zastopala naše barve na pesmi Evrovizije, Jernej Štromajer, mladi politik, Tin Kampl, predsednik Mladinskega sveta Slovenije, Matija Goljar, vodja pospeševalnika mladinskega podjetništva Ustvarjalnik, in Anja Ramšak, voditeljica na Radiu 1.

Kampanja #DelamZaNedoločenoRast je dokaz, da mladi kljub spremembam, ki jih prinaša sodobnost, še vedno ohranjajo interes in željo za pridobivanje delovnih izkušenj ter aktivno participacijo v družbi. Delo pa, kljub spremembam zaposlitev, trga dela in delovnih pogojev, za mlade še vedno ostaja vrednota.

Ekipa Mreže MaMa je sporočilo kampanje povzela v kratkem filmu, ki predstavlja sklepno dejanje pol leta trajajoče kampanje. Kljub temu ne želimo, da se zgodba kampanje s tem zaključi, temveč bomo mlade tudi v bodoče spodbujali k razmisleku o pomenu dela.

Zaključni video kampanje

 

O projektu Koalicija mladih

Kampanja je potekala v okviru projekta Koalicija mladih, ki naslavlja temo strukturiranega dialoga med mladimi iz različnih lokalnih okolij in odločevalci na nacionalni ravni ter s tem krepi aktivno državljanstvo mladih.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste si vzeli čas in nam pomagali soustvarjati kampanjo!

 

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa