Mladi za vključevanje, vključevanje za mlade

Društvo gluhih in naglušnih Nova Gradiška je začelo izvajati projekt v okviru Erasmus+ programa. Projekt je bil odobren s strani Agencije za mobilnost in programe EU (AMPEU), ki je odgovorna za izvajanje tega programa na Hrvaškem.

Pri projektu gre za usposabljanje z nazivom “Mladi za vključitev, vključevanje za mlade”. Izvajanje projekta se je začelo januarja letos, trajal pa bo do oktobra 2017.

Projekt je nastal v sodelovanju različnih evropskih organizacij, in sicer: PlanBe, Plan it, Be it iz Cipra, skladBaltic Regional fund iz Latvije, Zavod Mladinska Mreža MaMa iz Slovenije, AC Amics de la Biblioteca de la Fonteta iz Španije, Connect iz Italije in RE:Mediu iz Romunije.

Cilj projekta je raziskati drugačen pristop k socialni vključenosti z zagotavljanjem izmenjave praks, mnenj in novih idej. Usposabljanje bo namenjeno 21. mladinskim delavcem, mladinskim voditeljem, prostovoljcem in multiplikatorjem. Usposabljanje bo potekalo v Novi Gradiški na Hrvaškem, v aprilu 2017 (18. – 26.4.2017).

Z izkustvenimi metodami učenja in participativnim pristopom bodo udeleženci pridobili kompetence, izkušnje in potrebno znanje za obravnavo teme vključevanja z inovativnimi pristopi. Pridobili bodo izkušnje, znanje in veščine, ki so potrebne za oblikovanje novih metod v metodologiji vključevanja. Udeleženci bodo z opolnomočenjem prispevali k svojemu osebnemu in poklicnemu razvoju, s čimer bodo tudi izboljšali kakovost mladinskega dela.

Izvedba tega projekta bo imela za posledico višjo raven zavedanja o pomenu socialne vključenosti v skupnosti.

Prepričani smo, da bo imel projekt dolgoročno korist, saj bo vodil k večjemu trudu za razvoj in izvajanje strategij vključevanja na ravni, ki bo zagotovila doseganje večje socialne kohezije po vsej Evropi.

Zainteresirani mladinski delavci se lahko prijavite na mail laura.krancan@mreza-mama.si do torka, 28.2.2017.

Na voljo so 3 mesta.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa