»Mladost – nosilka EU sprememb« v Mladinskem centru Hrastnik

Skupaj z Mladinskim centrom Hrastnik smo ob podpori in financiranju Evropskega parlamenta v sklopu projekta YOUNG EU Change-makers v petek, 22. marca, organizirali dogodek “Mladost – nosilka EU sprememb”. Dogodek je bil namenjen mladim, ki so se imeli priložnost sproščeno pogovarjati z evropsko poslanko Ireno Jovevo, ki je posebej za to priložnost obiskala Hrastnik in bila nad njim navdušena.

Mladi na pogovoru z evropsko poslanko Ireno Jovevo
Mladi na pogovoru z evropsko poslanko Ireno Jovevo

V prijetnem vzdušju so mladi iz OŠ NHR Hrastnik ter podružnice Dol, postavljali številna vprašanja poslanki ter razpravljali o Evropski uniji. Še posebej jih zanimalo, kako izgleda dan evropske poslanke, ali vsak teden potujejo iz Bruslja v Slovenijo ter kakšen vpliv imajo njihove odločitve na življenje mladih v Sloveniji.

Irena Joveva je z mladimi v Mladinskem centru Hrastnik delila bogate izkušnje z evropskega političnega parketa. Opozorila je na pomen negovanja narodne identitete in pripadnosti, čeprav živimo v evropski skupnosti. »Majhnost je samo v naših glavah«, je odgovorila na vprašanje, kako Evropa vidi Slovenijo. Poudarila je prednosti EU in odgovornost vsakega posameznika, da z aktivno participacijo brani demokratično evropsko skupnost in mlade pozvala na prihajajoče volitve.

Ideje mladih
Ideje mladih

Obisk evropske poslanke Irene Joveve je bil izjemna priložnost za mlade, da se bolje seznanijo z delom Evropskega parlamenta ter da izrazijo svoje poglede in mnenja, saj je pomembno, da se mladi vključijo v politični proces ter soustvarjajo prihodnost.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa