Mreža MaMa na Mladinstivalu

Mreža MaMa se veseli sodelovanja na Mladinstivalu – festivalu mladinskega dela, ki bo v okviru 8. evropskega tedna mladih potekal v torek, 9. maja 2017, na Gospodarskem razstavišču in pred Hišo Evropske unije v Ljubljani. Pripravljamo dinamičen, interaktiven, raznovrsten, predvsem pa kreativen vložek, saj bomo poleg sodelovanja na seji Sveta Vlade RS za mladino, organizirali Zaključno konferenco projekta Junaki zaposlovanja – Vrnimo si prihostnost, ter s Flashmobom zakorakali v projekt strukturiranega dialoga  – Koalicija mladih.

Mladinstival.

Zaključna konferenca projekta Junaki zaposlovanja – Vrnimo si prihodnost, 9. maj ob 14. uri

Junaki zaposlovanja logo.

V partnerstvu z Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije vas vabimo na ZAKLJUČNO KONFERENCO, na kateri bomo v sliki in besedi predstavili rezultate projekta in organizirali delavnico na temo kritičnega razmišljanja o sodobnih oblikah zaposlovanja in oblikovanja sporočil in sloganov za prihodnje projekte s strani mladih in mladih ambasadorjev, ki so bili del projekta. Na konferenci bosta Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in Mreža MaMa predstavila rezultate projekta, temelječe na mladinskem delu v povezavi z zaposlovanjem. Prav tako bodo predstavljene lokalne aktivnosti mladih ambasadorjev, ki so potekale v mladinskih centrih, po 12-ih krajih po vsej Sloveniji. Več

Seja Sveta Vlade RS za mladino, 9. maj ob 12. uri

Mreža MaMa aktivno spremlja in participira v postopkih priprave krovnih dokumentov, ki zadevajo mlade in tako dosledno spremlja delo Sveta Vlade RS za mladino, katerega članica je tudi predstavnica mladinskih centrov v Svet Vlade RS za mladino. Ravno Mladinska mreža MaMa je v sredini lanskega leta, skladno s povabilom s strani Urada RS za mladino, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, vodila postopek volitev predstavni-ce/ka mladinskih centrov v Svet Vlade RS za mladino. Na seji Sveta Vlade RS za mladino bo monitoring skupina za spremljanje strukturiranega dialoga predstavila dejansko stanje ukrepov iz strukturianega dialoga, med katerimi je tudi dodatno financiranje sektorja in NPK mladinski delavec delavka, o čemer smo spregovorili tudi na posvetu z Vlado RS, ki je potekal 4. maja.

Flashmob – Štart projekta Koalicija mladih, 9. maj ob 13.30

V sodelovanju z mladimi Improligaši Mreža MaMa pripravlja simulacijo strukturiranega dialoga in prikaz smernic projekta Koalicija mladih, ki je podprt s strani Erasmus + Mladi v akciji.  Namen krovnega projekta je, da usposobimo novo generacijo aktivnih mladih, ki bo predala svoje pobude nacionalnim odločevalcem in si s tem pridobila določene nove veščine, ki jim bodo služile ob doseganju učinkovitega dialoga znotraj projekta, pa tudi kasneje v življenju. V sodelovanju z Improligaši na ploščadi pred Hišo Evropske Unije pripravljamo Flashmob, ki bo osnova za predstavitev in razširitev novice o projektu, ki bo kot prvi sktukturiral tudi monitoring skupino.

Dodatne informacije: mag. Maja Hostnik, direktorica Mreža MaMa, 041 804 069, maja.hostnik@mreza-mama.si

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa