Mreža MaMa na usposabljanju trenerjev Za zdravje mladih 2.0.

V petek, 23.3.2018, in soboto, 24.3.2018, je v prostorih Celjskega mladinskega centra potekalo usposabljanje trenerjev v sklopu projekta Za zdravje mladih 2.0., na katerem je kot trener trenerjev sodeloval tudi naš sodelavec Urban Krevl.  V okviru projekta bodo bodoči trenerji izvedli vsaj 10 usposabljanj za 150 promotorjev zdravja na lokalni ravni. Po zaključenem usposabljanju pa bodo delovali kot mentorji na voljo izvajalcem programov na lokalni ravni.

Projekt Za zdravje mladih 2.0 katerega nosilec je Mladinsko združenje za preprečevanje zasvojenost,i je sektorsko razvojni projekt, razvit z namenom preprečevanja bolezni, povezanih z življenjskim slogom otrok in mladostnikov, s pomočjo glavnih deležnikov v slovenskem mladinskem sektorju.

Za zdravje mladih 2.0 je projekt, medtem ko je Za zdravje mladih mreža mladinskih organizacij in organizacij za mlade, ki delujejo ali nameravajo delovati v smeri promocije zdravja in zdravega življenjskega sloga med mladimi. Mreža  ZZM se osredotoča na usposabljanje in izobraževanje strokovnjakov, t. i. “promotorjev zdravja” – mladinskih delavcev in voditeljev na področjih, vezanih na zdrav življenjski slog in promocijo zdravja (tj. duševno zdravje, tobak, alkohol, druge droge, prehrana, gibanje, vedenjske zasvojenosti in spolno zdravje).

Trenerji, ki so se udeležili usposabljanja so se v dveh dneh preko različnih metod seznanili z osnovami projekta Za zdravje mladih 2.0 ter s področji definicije zdravja, mladinskega dela in osebnih kompetenc, ki jim bodo služile, kot trenerjem promotorjev zdravja na lokalnih ravneh.

Po prvem usposabljanju,  trenerje v nadaljevanju čaka še en vikend usposabljanj, na katerih se bodo poglobili v metodologijo, ki jo bodo uporabljali na usposabljanjih na lokalni ravni ter snovanju usposabljanj.

Mreža MaMa v projektu deluje kot partner skupaj z Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija (MZBIS), Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS), Zveza tabornikov Slovenije (ZTS), Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS), Društvo študentov medicine Slovenije (DŠMS), Univerza na Primorskem, Inštitut Andrej Marušič (UP IAM).

Vir in foto: Mreža MaMa

Naslovna fotografija: Skavti

 

 

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa