Mreža MaMa s partnerji pri projektu Youth Coalition: West Balkan Window izdala priročnik

Mreža MaMa je s partnerji iz Bosne in Hercegovine ter Srbije sodelovala pri projektu Youth Coalition: West Balkan Window. V sklopu projekta je v sodelovanju partnerskih organizacij nastal Priročnik za socialno vključevanje in strukturirani dialog v mladinskem delu. V priročniku boste našli več zanimivih vsebin kot so; mentorski projekt Starejši brat, starejša sestra, ki povezuje prostovoljca_ko (starejša sestra, brat) in otroka (mlajša sestra/brat) s ciljem razvijanja kakovostnega, skrbnega in podpornega razmerja. Otroci individualno sodelujejo s študenti  prostovoljci, ki otrokom postanejo modeli za sprejemanje družbeno sprejemljivega vedenja in podporo razvoju življenjskih veščin; dobre prakse socialnega vključevanja, proces strukturiranega dialoga ter vplive projekta, ki ga ima na lokalno okolje.

Priročnik za socialno vključevanje in strukturiran dialog v mladinskem delu

O projektu Youth Coalition: West Balkan Window

Projekt Youth Coalition: West Balkan Window je bil namenjen krepitvi lokalnih skupnosti in prenosu dobrih praks med partnerskimi državami. Organizaciji iz Bosne in Hercegovine ter Srbije sta se seznanili s procesom strukturiranega dialoga, ki ga že več let aktivno izvaja Mreža MaMa. Mreža MaMa in vključene članice mladinski centri pa so se seznanili z učinkovitimi modeli socialnega vključevanja mladih, ki so jih v Bosni in Hercegovini ter Srbiji razvili zaradi družbenih razmer po razpadu Jugoslavije.

V sklopu projekta smo v Sloveniji izvedli dva seminarja in sicer v Brežicah ter Ajdovščini, kjer so se udeleženci spoznali s procesom priprave strukturiranega dialoga in dobrimi praksami socialnega vključevanja mladih iz marginaliziranih skupin. Projekt se je nadaljeval z delom v lokalnem okolju v vseh treh državah ter študijskim obiskom v Beogradu, kjer so partnerji iz Bosne in Hercegovine ter Srbije ob podpori slovenske ekipe prvič izvedli strukturirani dialog. Zaključil se je s konferenco strukturiranega dialoga med mladimi in nacionalnimi odločevalci, ki jo je v Ljubljani pripravila Mreža MaMa.

Projekt je bil podprt s strani programa Erasmus+, Capacity Building: Western Balkan.

 

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa