Mreža MaMa septembra

Jesen bo na Mreži MaMa polna pestrega dogajanja in v znamenju različnih aktivnosti. Vse se začenja septembra!

Zvrstilo se bo več dogodkov in aktivnosti, na katerih bodo imeli mladinski centri in Mreža MaMa pomembno vlogo. Nadaljevali bomo s proaktivnim sodelovanjem na regijskih dogodkih, v sodelovanju z ZSSS pa jeseni, v okviru projekta pod sloganom Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost!, pričenjamo tudi z interaktivnimi dvodnevnimi dogodki o promociji ukrepov iz sheme Jamstva za mlade.

Tudi v letošnjem letu bomo drugo leto zapored organizirali Teden mladinskih centrov Mreže MaMa – ZA DRUŽBENE SPREMEMBE, med 12. in 18.9.2015. Izpostavili dobre prakse in dogajanje v mladinskih centrih po celotni Sloveniji, pripravljamo pa tudi dodatne aktivnosti. Ker želimo izpostaviti pomen mladinskih centrov in dogajanja v njih, vas prosimo, da nam do 28.8. sporočite že načrtovana dogajanja v tem tednu, da bomo izpostavili aktivnosti mladinskih centov v lokalnih okoljih iz vse Slovenije.

Sledili bomo praksi iz prve polovice leta in v okviru podpore članicam nadaljevali s skrbniški sestankih in rednimi strokovnimi usposabljanji Mreže MaMa; že v septembru nas čaka usposabljanje Strukturirani dialog v lokalni skupnosti.

V začetku leta smo skupaj z Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije pričeli z leto in pol trajajočim projektom Junaki zaposlovanja – Vrnimo si prihodnost. V drugi polovici leta bomo pričeli z izvedbo dogodkov v mladinskih centrih. Objavili smo že spletno stran in izbrali 8 od 48 mladih ambasadorjev za izvedbo enodnevnega promocijskega dogodka. S izvedbo dogodkov informiramo in ozaveščamo mlade o ukrepih sheme Jamstva za mlade. Trenutno ekipa skupaj z ambasadorji pripravlja koncepte dogodkov, ki se bodo pričeli v jesenskem delu.

Septembra se prične skupinski EVS projekt z naslovom »Say hello to tolerance!«, s katerim se bomo osredotočili na promocijo strpnosti in mladinskega dela ter EVS izmenjav. V luči aktualnega družbenega dogajanja narašča tudi nestrpnost in sovražni govor.

V juniju 2016 smo začeli tudi z izvajanjem dvoletnega mednarodnega strateškega partnerstva Youth workers academy, v sklopu katerega bodo nastajali priročniki za delo z mladimi z manj priložnostmi (migranti, LGBT, socialno ogrožena mladina, gluhi in naglušni). Z namenom kvalitetne priprave priročnikov bosta v drugi polovici leta 2016 izvedena dva študijska obiska v Sloveniji in Romuniji. Oba projekta sta pravi povod za promocijo strpnosti inmedkulturnega dialoga med mladimi. Mreža MaMa ostaja mednarodno aktivna tudi v projektu Boost your possibilities. Jesenski čas bomo namenili zaključevanju študije o vplivu mednarodnega mladinskega dela na mlade ter na trg ponudili mobilno aplikacijo Mreža MaMa tudi za uporabnike iPhone -ov.

Pestro bo, zato sledite mail-om, objavam na spletu in se priključite našim aktivnostim.

Želimo vam lepe poletne dni.

2.9. – Regijski dogodek – Pomurska regija, MIKK Murska Sobota

v prvi polovici septembra – Redno letno usposabljanje Mreže MaMa: Strukturirani dialog v lokalni skupnosti

12.9. – 18.9. – Teden mladinskih centrov
– Natečaj za najboljšo zgodbo tedna in fotografijo tedna mladinskih centrov Mreže MaMa

16.9. – Regijski dogodek – Goriška regija, MC Nova Gorica

21.9. – 24.9. – interaktivni dogodek o Jamstvu za mlade, Velenje, Junaki zaposlovanja

30.9. – Regijski dogodek – Primorsko – notranjska regija, Notranjski študentski klub

26.9. – 31.10. – Skupinski EVS – »Say hallo to tolerance«

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa