Mreža MaMa uspešno izpeljala trening v sklopu projekta ReYion

Mreža MaMa je med 14 in 20. oktobrom, v MCC Celje izvajala 5-dnevni trening v sklopu projekta ReYion, katerega cilj je opolnomočenje mladih na področju delovanja mladinskega sektorja na ruralnih območjih.  Do sedaj sta potekala dva transnacionalna srečanja v Španiji in Pragi, kjer smo projektne organizacije skupaj snovale novo učno gradivo. Mreža MaMa je v Sloveniji gostila 11 mladinskih delavcev, s katerimi smo spoznavali, kako uporabiti in prenesti pridobljena znanja iz novega  priročnika na mladino. Trening je osebju partnerskih organizacij omogočil, da odkrijejo, kako uporabiti prvi osnutek priročnika za podporo mladim o ustvarjanju, upravljanju in profesionalizaciji mladinskega sektorja na ruralnih območjih. Bistvo treninga je bilo  teoretično in praktično preizkusiti vseh 6 učnih enot, ki smo jih razvili v prejšnjih fazah projekta ter vzajemno zasnovati vaje, ki jih bodo udeleženci kasneje prenesli v svoje lokalno okolje. Skupaj smo predelali sklope o prostovoljstvu in vodenju skupin, upravljanju organizacij, finančnem vodenju organizacij, skupnosti in mreženju. Razpravljali smo, kako ustanoviti NGO in katere kompetence  so najpomembnejše pri vodenju NGOjev.

V naslednjih mesecih nas čakajo priprave na delavnice, ki jih bomo vse partnerske organizacije izvajale v  svojem lokalnem okolju, s ciljem zagotoviti konkretne kompetence mladih za ustanovitev mladinskih organizacij. S tem bomo tudi preverili kakovost vaj in predlagane vsebine v priročniku ter pridobili zanesljive povratne informacije neposredno od  uporabnikov. Lokalne delavnice bodo tudi omogočile možne izboljšave produkta pred dokončno izdajo.

Tanita, MC Litija: ”Projekt se mi zdi zelo dobro zastavljen in sama tematika zelo zanimiva ter potrebna v skupnostih, kjer živimo. Delavnice so izvrstne, strukturno in tematsko predstavljene in narejene tako , da bodo mladi od njih odnesli veliko znanja in se hkrati imeli odlično. Pohvala gre seveda vsem sodelujočim. Mreži MaMa, ki je vseskozi lepo skrbela za nas in naše potrebe, tudi ko so bile te malo ”over-the-top”, za njihovo koordinacijo celotnega programa in vsem ostalim udeležencem oziroma trenerjem, ki so ta projekt zasnovali, se ga lotili z navdušenostjo, dobro voljo in hkrati z natančnostjo ter profesionalizmom, kar pripomore če ne celo zagotavlja uspeh tega projekta. Naj samo omenim, da se že veselim ponovnega sodelovanja v takšnem ali drugačnem projektu in izvajanju teh delavnic v prihodnosti.”

David, Bitartean Jolasean: ”Po skoraj enem letu trdega dela, naš projekt ReYion kaže svoje prve rezultate glede možnosti usposabljanja in izmenjave dobrih praks med svojimi partnerji. V tem smislu sta Celjski mladinski center in MCC hostel postala popoln scenarij za preizkušanje izdelanega učnega gradiva in srečanje s projektno skupino. Dobra organizacija in gostoljubnost sta nam omogočili, da se je celotna projektna skupina počutila kot doma.

Nina, Mreža MaMa: ”Trening je bil strukturno zelo dobro zasnovan. Vse učne enote so bile tematsko predstavljene na zanimiv in zabaven način, kar je pri delu z mladimi zelo pomembno. Se že veselim rezultatov projekta!

Francesco, Futuro Digitale: Lep kraj in čudoviti ljudje, kraj je skriti zaklad Evrope. Usposabljanje je bilo resnično koristno za povezovanje s partnerji in dejavnostmi vsake učne enote. Dobra lokacija je veliko prispevala k uspehu treningov. Organizacija in nastanitev sta bili popolni. Odlično Mreža MaMa!

Josef, Komunikujeme o.p.s.: ” Namestitev in učni prostor sta bili super izbira, dobra lokacija za izvedbo vseh aktivnosti v sklopu treninga. Organizacija treninga in vse aktivnosti so potekale odlično.  Hvala Mreži MaMa, ker ste skrbeli za nas med srečanjem.”

Rural Empowerment through Youth Initiatives and Organisations Networking (ReYion) je 19-mesečno strateško partnerstvo petih držav, ki poteka med februarjem 2017 in avgustom 2018. Projekt je osredotočen na opolnomočenje mladih na področju delovanja mladinskega sektorja na ruralnih območjih.  Vodja projekta je španska organizacija Bitartean Jolasean, strateški partnerji pa so Zavod Mladinska mreža MaMa (Slovenija), Komunikujeme o.p.s. (Češka), European Institute for Local Development (Grčija) in Associazione di Promozione Sociale Futuro Digitale (Italija). Projekt je financiran s programom Erasmus+.

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa