Nacionalna konferenca mladinskega dialoga #VsismoEU

Na Mreži MaMa so priprave na zaključek projekta Vsi smo EU že v polnem teku. V četrtek, 16. januarja in v petek, 17. januarja 2020 se bo namreč kot sklepno dejanje projekta odvila dvodnevna nacionalna konferenca mladinskega dialoga med mladimi, strokovnjaki, zainteresirano javnostjo in političnimi odločevalci. Namen nacionalnega dialoga je predstaviti ukrepe in predloge, ki so jih pripravili mladi na 7 regijskih dogodkih po vsej Sloveniji.

Na dogodku bodo imeli mladi priložnost z zanimivimi gosti spregovoriti o temah politične participacije in aktivnega državljanstva ter predstavili svoje predloge odločevalcem.  Razprava bo potekala o temah, ki so bile del regijskih srečanj:

  • Aktivna participacija
  • Izobraževanje in podjetništvo
  • Digitalizacija

Prvi dan (četrtek, 16. januar, Slovenijales, Dunajska 22, 1000 Ljubljana) bo namenjen predvsem nacionalnim temam, ki zadevajo mlade v Sloveniji. Mladi bodo o ukrepih imeli možnost razpravljati z:

  • blogerjem in vplivnežem Ronijem Kordišem (@had)
  • ministrom za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernejem Pikalom

Drugi dan (petek, 17. januar, Hiša Evropske unije, Dunajska 20, 1000 Ljubljana) pa bo posvečen predvsem EU temam in sicer želimo mladim predstaviti:

V sklopu drugega dneva pa bomo izvedli tudi okroglo mizo s poslankami in poslanci v Evropskem parlamentu, s katerimi bomo pretresali zaključke regijskih dogodkov, ki so jih oblikovali mladi in odločevalci.

Prijave zbiramo do 16.1.2020 na: https://bit.ly/2KiHy3P.  Okvirni program konference najdete na spodnji povezavi.

VSIsmoEU_VABILO_program_nacionalna_konferenca

Dodatne informacije: Kamal Izidor Shaker, koordinator projektov, kamal@mreza-mama.si

Projekt Vsi smo EU – dialoga mladih je podprt s strani programa Erasmus + Mladi v akciji, pri čemer gre za široko področje povezovanja mladih na lokalni ravni z namenom vplivanja na odločevalce na nacionalnem in evropskem nivoju.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa