Nacionalna konferenca o strategiji razvoja vsebinskih mrež NVO

V Sredo, 10. junij 2015, bo med 10. in 14. uro v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova potekala Nacionalna konferenca o strategiji razvoja vsebinskih mrež NVO.

Namen konference je predstaviti potenciale nevladnih organizacij, predstaviti vlogo vsebinskih mrež sedaj in opredeliti vlogo vsebinskih mrež v prihodnje. Konzorcij vsebinskih mrež nevladnih organizacij vas vljudno vabi na nacionalno konferenco, ki je umeščena v čas pisanja nacionalne strategije za razvoj nevladnih organizacij in priprave morebitnih novih modelov financiranja vsebinskih mrež.

Vsebinske mreže povezujemo nevladne organizacije (NVO) na različnih področjih, ki so za posameznike in družbo pomembna, kot take pa tudi lažje odgovarjamo na potrebe v širšem družbenem okolju.

Konferenca bo spodbudila dialog med nevladnimi organizacijami in med NVO in javnim sektorjem. Na njej se bo spregovorilo o pomembnostih, potencialih in potrebah vključevanja NVO v celostni razvoj Republike Slovenije.

Vsebinske mreže lahko veliko doprinesejo k razvoju posameznih NVO, pa tudi področij, ki so zaradi same vsebine lahko strateška ali marginalizirana. Želimo, da država prepozna potencial NVO sektorja in podpornih struktur vsebinskih mrež za izvajanje (javnih) storitev na tistih področjih, ki jih javni sektor ne pokriva, ne more pokrivati ali jih ne bo več pokrival.

V prvem, plenarnem delu konference bodo predstavljena različna stališča, v nadaljevanju pa bo potekala diskusija v skupinah. Na podlagi zaključkov bo Konzorcij vsebinskih mrež NVO Slovenije podal pobude za oblikovanje Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva. Konferenca se bo zaključila s podpisom ustanovnega akta Konzorcija vsebinskih mrež NVO Slovenije.

 

Prijavnica:  E-oblika      

Informacije o dogodku: Primož Jamšek, primoz.jamsek@filantropija.org, 041 654 726

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa