Nacionalno srečanje projekta Dialog mladih 2.1: Vklopi se!

Tridnevno srečanje med 14. in 16. junijem je namenjeno vsem mladim, ki so sodelovali pri projektu Dialog mladih 2.0.: Vključujemo! Mladim, ki so že pokazali, da jim ni vseeno. Mladim, ki vedo, da smo vsi enako pomembni v družbi. Mladim, ki vedo, da so potencial in ne strošek!

Z veseljem sporočamo, da smo uspešno zaključili serijo desetih lokalnih dogodkov projekta Dialog mladih 2.0.: Vključujemo!. Še bolj nas seveda veseli, da so se v teh lokalnih okoljih »za mlade, pomembne stvari« pričele premikati na bolje. Seveda se je to zgodilo predvsem zaradi idej in pripravljenosti mladih spreminjati stvari na bolje ter volje lokalnih odločevalcev, ki so si želeli prisluhniti svojim mladim občanom.

Med samimi dogodki pa smo vedno znova ugotavljali, da lokalne skupnosti ne morejo rešiti vseh težav pri vključevanju mladih in da je potrebno nekatere izzive in seveda rešitve predstaviti še nacionalnim odločevalcem. In ravno to je namen projekta Dialog mladih 2.1.: Vklopi se!

Vabimo vas, da se udeležite tridnevnega nacionalnega srečanja, ki bo potekalo od 14. do 16. maja 2014 (prva dva dneva bosta potekala v Ajdovščini – priprava na nacionalno konferenco; zadnji dan se bo odvil v Ljubljani, v Državnem zboru – nacionalna konferenca z najvišjimi nacionalnimi in evropskimi odločevalci).

Na nacionalnem srečanju bomo združili 60 različnih mladih, ki jim je skupna želja po soustvarjanju. Mladi boste v sproščenem vzdušju pripravili predloge odločevalcem s področja socialne vključenosti mladih in jim jih ob koncu srečanja tudi predstavili. Mladinski svet Slovenije in Mladinska Mreža MaMa bosta tudi po nacionalnem srečanju skrbela, da bo vaš glas ne samo slišan, ampak tudi uslišan. Seveda pa bomo ponesli rezultate projekta tudi na evropsko raven.

Ker vemo, da imate mladi še veliko idej in predlogov rešitev, vam želimo dati MOŽNOST, PROSTOR in PODPORO, da lahko sodelujete in vplivate na odločitve ter tako prispevate h kakovosti življenja v družbi. Izkoristite dano priložnost in se prijavite!

Vklopiš se lahko do 6. maja 2014 na: link do prijavnice.

Za morebitna vprašanja smo na voljo na strukturirani.dialog@mss.si.

Ana, Maja, Nina za Mladinski svet Slovenije in Mladinsko Mrežo MaMa

VEČ O PROJEKTU IN ORGANIZATORJIH

Več o projektu “Dialog mladih! 2.1: Vklopi se!” in organizatorjih si lahko preberete na spodnjih povezavah:

www.mladina.info

www.mss.si

www.mreza-mama.si

Facebook stran: Strukturirani dialog

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa