Nacionalno usposabljanje – Duševno zdravje mladih

V Velenju se je danes začelo tridnevno usposabljanje mladinskih delavcev na področju duševnega zdravja mladih in ravnanja z osebami v duševni stiski. Uposabljanje poteka v sklopu projekta strateškega partnerstva Erasmus+ “Mladinski centri za duševno zdravje mladih“.

Namen projekta je skozi izbrana prednostna področja mladinske delavce opremiti s splošnimi znanji in veščinami za prepoznavanje mladih v duševni stiski in jih dodatno usposobiti ter opremiti z informacijami in znanji na področju nudenja prve psihosocialne pomoči mladim. Mreža MaMa je v partnerstvu s Španci in Estonci v ta namen razvila posebne protokole za delo z mladimi v duševni stiski in program usposabljanja, katerega se v Velenju udeležuje 10 mladinskih delavk in delavcev.

Namen usposabljanja je strokovni pogled v temo duševnih stisk med mladimi; izmenjava obstoječih praks in deljenje izkušenj med mladinskimi delavci; ter spoznavanje s protokoli, ki so nastali v okviru mednarodnega treninga Duševno zdravje mladih, v okviru projekta Mladinski centri za duševno zdravje mladi.

Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije, v okviru programa ERASMUSs+. Na projektu sodelujejo partnerji RED EUROPEA LOS JOVENES IMPORTAN AHORA iz Španije in MTU EESTI AVATUD NOORTEKESKUSTE UHENDUS iz Estonije.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa